Bardejovský vakcinačný tím je v teréne, očkuje klientov DSS

1560x
04. Február 2021
Výjazdová skupina pôjde aj mimo mesta
Očkovanie prebieha aj vo Vakcinačnom centre 
 
Mesto Bardejov začalo s očkovaním už aj v domovoch sociálnych služieb. Výjazdová očkovacia služba bardejovskej nemocnice je v teréne už od pondelka a na základe dohody postupne očkuje klientov jednotlivých zariadení.
 
V pondelok 1. februára 2021 očkovacia služba podávala vakcínu v zariadení Ichthys v Bardejovských Kúpeľoch, v utorok očkovali v DSS v Nižnej Polianke, v stredu pokračovali v Anticu, ďalej sú na programe DSS na Wolkerovej a Toplianskej ulici.
 
„Posielali sme aj rozpis na budúci týždeň a všetky DSS-ky, ktoré požiadali o očkovanie svojich klientov, by budúci týždeň mali byť ukončené. Je v tom napríklad aj zariadenie KOR-GYM Hertník,“ uviedla námestníčka pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne Helena Leščišinová.
 
Budúci týždeň vysiela nemocnica výjazdovú očkovaciu službu mimo Bardejova. Služba pôjde do Svidníka, Stropkova a do Sabinova. Ako uviedla Leščišinová, očkovací tím tak bude slúžiť aj pre iných, no prioritou ostáva stále naše mesto.
 
Pokračujú aj vo Vakcinačnom centre 
 
Nemocnica zároveň pokračuje v očkovaní určených skupín vo Vakcinačnom centre podľa usmernení ministerstva zdravotníctva. „Onkologickí pacienti sú v tej prvej fáze, chcela by som ich vyzvať k očkovaniu, lebo sa nám takýchto pacientov prihlásilo zatiaľ málo. Kto má záujem, nech sa ohlási,“ doplnila Leščišinová.
 
Očkovanie ďalej prebieha u skupiny 85+, spustili už aj registráciu pre 75+. Nemocnica takisto vedie zásobník ďalších záujemcov o očkovanie, elektronicky cez portál korona.gov.sk sa môžu prihlásiť len skupiny, pre ktoré je očkovanie aktuálne spustené. Nemocnica v súvislosti s očkovaním informuje o zmene, ktorá sa týka pretestovania občanov pred podaním vakcíny.
 
„Platí, že stačí antigénový test, ktorý nie je starší ako 7 dní. Výnimkou sú DSS, u nich požadujeme trojdňový antigénový test,“ uzavrela Leščišinová.
 
Úplne prvého človeka zaočkovala nemocnica 7. januára. Aktuálne evidujú približne 200 ľudí, ktorým bola podaná už aj druhá dávka vakcíny. Nemocnica zatiaľ nezaznamenala po očkovaní žiadne výrazné komplikácie, objavujú sa len lokálne bolesti ruky po vpichu či menšia bolesť hlavy, ktoré sú v tomto prípade bežným sprievodným javom.
(9:50, red)
 
Diskusia
Pridať komentár