Policajné kontroly budú ešte intenzívnejšie, hliadky opäť monitorujú dodržiavanie opatrení

1146x
04. Február 2021
Zníženie mobility obyvateľov
Cieľom kontrol je znížiť mobilitu obyvateľov 
 
Nákupné centrá, prevádzky, stanice, cestné komunikácie. Aj na týchto miestach prebiehajú od stredy 3. februára prísnejšie policajné kontroly. Pri zastavení od vás môžu vyžadovať dôvod účelu vašej cesty alebo tiež potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19.
 
Ako uvádza Polícia SR na svojej sociálnej sieti, cieľom týchto kontrol nie je rozdávať pokuty, ale znížiť mobilitu obyvateľov. Kontroly budú zatiaľ vykonávané do 8. februára 2021, kedy má dôjsť k spusteniu avizovaného covid automatu.
 
Policajné kontroly budú prebiehať vo všetkých krajoch Slovenska. Policajti sa zamerajú najmä na lokality, kde je zvýšená mobilita ľudí. Nájdete ich v lyžiarskych strediskách, nákupných centrách, nástupištiach, železničných staniciach, potravinách, drogériách, zásielkovňach, odberových miestach.
 
Kontroly budú vykonávať príslušníci služby poriadkovej i železničnej polície, ako aj dopravní policajti. Tí budú robiť intenzívnejšie kontroly predovšetkým na diaľniciach, ako aj na cestách I. a II. triedy. Aj naďalej budú kontrolovať povinnosť nosenia rúšok v interiéri a exteriéri, dodržiavanie karantény a prevádzky, ktoré musia momentálne fungovať len v obmedzenom režime.
 
Pokiaľ policajti zistia porušenie nariadení, každý prípad budú posudzovať individuálne. Všeobecne však platí, že pokuty ostávajú v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní až 1659 eur.
(8:40, red, foto: FB - Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Diskusia
Pridať komentár