VIDEO | Do bardejovskej nemocnice dorazil Thermo Shipper s ďalšími očkovacími dávkami

1366x
03. Február 2021
Vyše 190 ampuliek
Pozrite si videoreportáž 
 
Po spustení očkovania vo Vakcinačnom centre sa bardejovská nemocnica dočkala ďalšej novinky. V stredu dopoludnia obdržali Thermo Shipper s očkovacou látkou. Tento prepravný termoobal zatiaľ slúži ako alternatíva k mraziacemu boxu, ktorý do nemocnice ešte nedorazil.
 
„Zatiaľ prevážame tú očkovaciu látku v tom boxe, ktorý nám prišiel dnes. Očkovaciu látku v tomto môžeme uchovávať 30 dní za predpokladu, že každých 3 – 5 dní tam budeme dodávať suchý ľad podľa potreby,“ uviedla námestníčka pre zdravotnú starostlivosť a zdravotné poisťovne Helena Leščišinová.
 
Thermo shipper obsahuje pizza boxy, v ktorých sa momentálne nachádza 195 ampúl. Aj v tomto prípade platia striktné pravidlá manipulácie.
 
„Upozorňujeme aj pracovníkov, že sa box nesmie otvárať kedy sa nám zachce. Môže sa otvárať maximálne dvakrát denne na veľmi krátku dobu a môžu vybrať len toľko ampuliek, koľko potrebujú,“ objasnila Leščišinová.
 
Ampulky z boxu personál následne umiestňuje do chladového reťazca. Očkovacia látka tak môže byť v chladničke uchovávaná pri teplote 2 – 8 °C najviac 5 dní, ampulka sa musí po nariedení minúť do šiestich hodín. Nemocnica v súčasnosti čaká na dodávku vakcín od spoločnosti Moderna, ktoré mali prísť ešte počas uplynulého týždňa.
 
„Teraz sme sa opäť zaregistrovali, že máme záujem aj o tú modernu, aby sme mali čím viac tej očkovacej látky. Sme pripravení očkovať, aby sme čím skôr zaočkovali populáciu, ktorá má o to záujem, len naozaj sme boli doposiaľ limitovaní dodávkou očkovacej látky. Dúfame, že dnešným dňom sa začne tá doba, kedy už budeme mať tej očkovacej látky dosť a budeme môcť uspokojiť každého, kto bude mať záujem o očkovanie,“ uzavrela Leščišinová.
(15:14, red)
 
Diskusia
Pridať komentár