Proti covidu sú v Prešovskom kraji zaočkovaní prví prijímatelia sociálnych služieb

1303x
03. Február 2021
ZSS Egídius čaká na svoj termín
S očkovaním klientov prebieha postupne aj očkovanie zamestnancov 
 
V zariadeniach sociálnych služieb Prešovského samosprávneho kraja tento týždeň začala vakcinácia proti koronavírusu aj medzi prijímateľmi sociálnych služieb. Prví zaočkovaní sú zo zariadení v Batizovciach a Brezovičky.
 
Vakcináciu proti koronavírusu v CSS Domov pod Tatrami v Batizovciach podstúpilo takmer 92 percent prijímateľov. Výjazdová očkovacia služba tu z celkového počtu 110 klientov zariadenia, ktoré bolo nákazou výrazne zasiahnuté počas prvej i druhej vlne pandémie, zaočkovala 101 ľudí. Vysoký záujem evidovali aj v DSS Brezovička, kde prešlo očkovaním 26 prijímateľov tak pobytovej, ako aj ambulantnej formy sociálnej starostlivosti.
 
Prostredníctvom výjazdovej služby Ľubovnianskej nemocnice, n.o. aktuálne prebieha očkovanie v Domove pre seniorov v Starej Ľubovni, kde počas dvoch dní očkovaciu látku proti Covidu-19 dostane 65 klientov.
 
Aj ZSS Egídius v Bardejove
 
Záujem o skupinové očkovanie nahlásilo a na termín čaká i ďalších 16 zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja. Ide o CSS Vita vitalis, CSS Zátišie Snina, ZSS Jasoň, DSS Stropkov, DSS Sabinov, ZSS Aktig, CSS Tovarné, CSS Kežmarok, DSS Jabloň, CSS Dúhový sen Kalinov, ZSS Dotyk, ZSS Egídius, CSS Dúbrava, DSS Legnava, ZSS Domov v Poloninách Nová Sedlica a DSS Jána z Boha v Spišskom Podhradí. Vakcinácia prijímateľov tu rovnako prebehne v súlade s usmerneniami rezortných ministerstiev prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby.
 
Podobne plánujú očkovanie klientov zrealizovať v najbližších dňoch aj v ostatných sociálnych zariadeniach PSK. Súbežne s očkovaním klientov prebieha postupne aj vakcinácia zamestnancov zariadení sociálnych služieb, kde župa eviduje nárast záujmu. Z celkového počtu 1422 zamestnancov bolo k včerajšiemu dňu zaočkovaných spolu 628 ľudí, čo predstavuje približne 44 %. Sociálni pracovníci využili možnosť prioritného očkovania na základe dobrovoľnosti individuálne alebo skupinovo vo vakcinačných centrách v nemocniciach v Bardejove, Starej Ľubovni, Svidníku, Prešove a v Poprade.
(8:30, D. Jeleňová)
 
Diskusia
Pridať komentár