VIDEO | Uplynulý rok vo Sveržove nezaháľali, na skvalitňovaní života pokračovali aj počas pandémie

2304x
02. Február 2021
Nový domček pre hasičov, kultivovaný priestor pre školákov
Pozrite si videoreportáž 
 
Uplynulý rok prežili slovenské mestá a obce takmer celý v núdzovom režime. Aj keď sa zdalo, že bude z hľadiska realizácie projektov mĺkvy, výsledky potvrdili opak. Dokazuje to aj obec Sveržov v bardejovskom okrese, ktorá si v roku 2020 na konto napísala viacero úspešných aktivít. K zrekonštruovanému mostu pribudol nový kamerový systém, hasiči sa zase tešia zo zrubového domčeka.
 
„Keď sme zosumarizovali, čo sa nám podarilo urobiť, bolo toho dosť. Stojíme pri obecnom úrade, nad nami vidíme kamerový systém v obci, ktorý zvyšuje bezpečnosť obyvateľstva. Taký istý kamerový systém je aj v areáli školy,“ opísal starosta obce Sveržov Pavol Ceľuch.
 
Na svoje si prišli tí najmenší, pri budove materskej školy vo Sveržove totiž vznikol altánok nad pieskoviskom a pribudol drevený domček na hranie. Kompletnou rekonštrukciou prešla aj základná škola.
 
„Urobila sa nová kanalizácia vnútorná aj vonkajšia. Boli tam staré plechové sklady, ktoré boli dosť škaredé a nebezpečné. Tie sme vyhádzali a vyviezli na iné miesto a postavili sme tam nádherný veľký altánok.“ uviedol Ceľuch.
 
Pri projektoch sa nezabudlo ani na hasičov. Tí obdržali nové 9-miestne auto, podarilo sa im takisto sceliť dva oddelené sklady do jedného zrubového komplexu.
 
„Naši chlapci, hasiči, ktorí sa venujú hasičskému športu, mali také priestory, ktoré boli zložené z unimobuniek. Teraz tam vznikol taký – my to voláme – zrubový domček, ktorý môžete vidieť postavený za mnou,“ doplnil starosta obce.
 
Obec zo svojho plánu nevynechala ani kultúrny dom, kde urobili nové kúrenie, nainštalovali vysokorýchlostný internet a zriadili klubovňu pre seniorov. Rozsiahlou rekonštrukciou si v jeseni prešiel aj most v extraviláne Sveržova, ktorý sa nachádzal v zlom stave.
 
„Bol to smutný rok, taký zarúškovaný, ale keď sme si to prelistovali mesiac po mesiaci, tak sme zistili, že až taký smutný nebol. No a na konci sme mohli mať spokojného Ježiška, takže to bolo dobre,“ uzavrel Ceľuch.
(15:09, red) 
Diskusia
Pridať komentár