VIDEO | Partizán posilňuje, prišiel Ronaldo a Diego

1816x
30. Január 2021
Nové posily v Bardejove
 Pozrite si videoreportáž
 
Futbalisti Partizána Bardejov sa počas zimného prestupového obdobia snažia posilniť káder, aby sa v jarnej časti posunuli v tabuľke na vyššie priečky. Do klubu už zavítali dvaja legionári - 22 ročný brazílsky futbalista, rodák zo Santa Catariny - Diego Fracarolli Pacheco a rovnako starí Kapverdsko-holandský futbalista Ronaldo Lima Duarte Lopes.
 
„Som veľmi rád za možnosť hrať v Bardejove. Je to vôbec po prvý raz, čo budem pôsobiť mimo Brazílie a za zahraničný klub. Som vďačný prezidentovi a vedeniu klubu, že mi umožnili príchod do Partizána,“ prezradil Diego.
 
Na Slovensku je hra fyzicky náročná
 
„Dostali sme možnosť od trénera hrať v Bardejove. Som veľmi motivovaný a chcem dôveru splatiť nielen trénerovi, ale aj samotnému klubu. S futbalom som začal vo veku troch rokov, čiže je to naozaj dlho, čo sa mu venujem. Myslím si, že najväčší rozdiel medzi slovenským a holandským futbalom je v tom, že na Slovensku je fyzicky náročnejšia hra, v Holandsku sa hrá viac technicky a na vyššom leveli,“ zhodnotil Ronaldo.
 
Máte krásne hory a sneh je super
 
Futbalisti Partizána sa momentálne nachádzajú v Turecku na zimnom sústredení, v piatok odohrali prípravný zápas proti ruskému celku Tom Tomsk, ktorý prehrali 2:0. Diego a aj Ronaldo v Bardejove strávili niekoľko dní a mesto i krajina sa im zatiaľ pozdávajú.
 
„Bardejov a vlastne ani Slovensko som ešte nemal možnosť spoznať bližšie, hlavne kvôli lockdownu. Z toho, čo som doteraz videl, tak môžem povedať, že máte krásne hory a sneh je super. Teším sa, keď si to neskôr prejdem,“ dodal Ronaldo.
 
„Moje prvé pocity sú na Slovensku a v Bardejove dobré, klub mi dal šancu ukázať, čo vo mne je. Budem sa snažiť, aby som sa odvďačil dobrou hrou,“ uviedol Diego.
 
„V klube sa cítim fajn, vyzerá, že hráči chcú na sebe pracovať. Medzi moje priority patrí dobre zastávať svoju pozíciu a aby sme sa s tímom udržali v súťaži. Vnímam potrebu, aby sme spolu držali ako tím a aby sme nehrali každý len sám za seba,“ dodal na záver Ronaldo.
 
Diego hrá na pozícii stredného obrancu alebo ako ľavý bek, naopak, Ronaldo zastáva pozíciu stredného útočníka.
(19:50, red)
Diskusia
Pridať komentár