Prešovská nemocnica spúšťa výjazdovú očkovaciu skupinu

746x
29. Január 2021
Pre zamestnancov a klientov DSS
Očkovať budú vakcínou Moderna 
 
FNsP J. A. Reimana Prešov spúšťa v rámci Vakcinačného centra FNsP J. A. Reimana Prešov tzv. výjazdovú očkovaciu skupinu. Jej cieľom je zaočkovať zamestnancov a klientov domovov sociálnych služieb (DSS).
 
Vo štvrtok 28. 1. 2021 bude očkovanie prebiehať v DSS Barlička, pričom prihlásených je 44 klientov. V piatok prebehne vakcinácia v DSS Náruč a Harmónia s počtom 134 a 116 čakateľov na očkovanie.
 
Proces prihlasovania klientov DSS prebieha prostredníctvom Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, to následne postúpi zoznamy MZ SR, ktoré osloví príslušné očkovacie centrá. Súčasťou výjazdového tímu je vždy lekár a sestra, ktorí zabezpečujú očkovanie. Očkovať sa bude vakcínou Moderna.
 
V pondelok 1. februára sú naplánované výjazdy aj do DSS Senior Sabinov (155 klientov) a DSS Brezovička-Sabinov (21 klientov).
 
Na čo sa pripraviť vo vakcinačnom centre?
  • na kontrolu registrovaných údajov a základnej anamnézy, čím sa posúdi vhodnosť očkovania. Pacient podpisuje informovaný súhlas a dostane potvrdenie o očkovaní.
  • na samotné očkovanie – pacient sa dostane k zdravotnej sestre na očkovanie do jednej z piatich očkovacích kójí,
  • na odpočívaciu zónu – v nej pacient počká cca 15 minút pod lekárskym dohľadom.
Čo si treba so sebou priniesť?
  • občianský preukaz · kartu poistenca,
  • COVID pass,
  • doklad o zamestnaní (v prípade, že som zdravotník),
  • alergici užijú antihistaminiká pred vakcináciou.
Ďalšie užitočné informácie
 
Čas strávený vo vakcinačnom centre je individuálny, záleží od mnohých faktorov. Pred vstupom do areálu nemocnice je potrebné prejsť tzv. tirážou pacientov, ktorej súčasťou je odmeranie telesnej teploty a následne získanie potrebného sivého náramku. Vstup do areálu nemocnice je spoplatnený.
 
Prvých 25 minút od odobratia parkovacieho lístka je parkovanie zdarma. Pacienti majú prvé 4 hodiny parkovania zdarma, doprovod 2 hodiny zdarma, avšak parkovací lístok musí byť potvrdený ošetrujúcim lekárom. Inak za každú začatú polhodinu účtujeme poplatok 40 centov. O vhodnosti samotného očkovania sa poraďte so svojím obvodným lekárom, ktorý najlepšie dokáže zhodnotiť Váš zdravotný stav.
(9:20, presov.sk)
Diskusia
Pridať komentár