Prešovský kraj potrápi husté sneženie, polícia vyzýva vodičov na opatrnosť

1155x
25. Január 2021
Vytváranie kašovitej vrstvy na cestách
V dôsledku zlého počasia je na niektorých úsekoch znížená rýchlosť 
 
Prešovský kraj sa v pondelok 25. januára zobudil do zasneženého rána, to však so sebou prinieslo viaceré komplikácie na cestách. Poveternostná situácia zapríčinila vytváranie súvislej kašovitej vrstvy na vozovkách.
 
Z tohto dôvodu sú niektoré úseky ciest ťažko prejazdné. Ide najmä o kopce a horské priechody. Ako informuje Polícia SR – Prešovský kraj na svojej sociálnej sieti, v úseku diaľnice D1 od Prešova po Hybe je do odvolania v oboch smeroch z dôvodu hustého sneženia znížená rýchlosť na 80 km/h.
 
Polícia žiada vodičov o maximálne zvýšenú opatrnosť a zhovievavosť, nakoľko je všetka možná cestárska technika v teréne.
 
Okres Bardejov
 
V tejto súvislosti vydal SHMÚ pre okres Bardejov výstrahu druhého stupňa pred snežením a výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. SHMÚ uvádza, že v okrese Bardejov sa očakáva výskyt silného sneženia, pri ktorom ojedinele spadne 20 - 25 cm nového snehu. Uvedená výška nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb).
 
Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.
 
V okrese sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. To predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.
 
Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.
(14:40, red, foto: Polícia SR - Prešovský kraj) 
Diskusia
Pridať komentár