Výsledky skríningového testovania vo Svidníku

973x
25. Január 2021
Poďakovanie patrí všetkým
Primátorka M. Ivančová spolu so zdravotníkmi 
 
Tak ako doteraz, opätovne sme mali spoločne zvládnuť ďalšiu etapu boja s ochorením COVID-19 a zvládli sme to. S Vami občania, ktorí ste sa dali otestovať počas týždňa, ktorí ste prekonali ochorenie, s Vami, ktorí ste prišli na odberové miesta.
 
Spolu na 5 mestských odberových miestach bolo otestovaných 1859 ľudí a z toho len 5 pozitívnych.
 
24.1. nedeľa: 371/ 2
23.1. sobota: 907/2
22.1. piatok: 264/0
21.1. štvrtok: 317/1
 
Primátorka Marcela Ivančová: „Poďakovanie patrí všetkým, Vám, Svidníčania, že ste prišli (od štvrtka do nedele na naše svidnícke testovacie miesta) a že chodíte pravidelne na všetky testovacie miesta, ktoré v meste máme. Vám odberovým tímom za to, že nám tieto testy umožnili a spríjemnili svojim profesionálnym, milým a empatickým prístupom. Aj za ten dobrý humor, ktorý vždy pomáha zvládnuť každú situáciu. Vám, zdravotníkom z poľského Gdaňska - vírus nepozná hranice rovnako ako priateľstvo a nezištná pomoc. Vám, zamestnancom MsÚ, ktorí sa ako vždy predtým postarali o vašu bezpečnosť a pohodlie pri testovaní, členom DHZ Svidník za pomoc so všetkým čo bolo treba.“
 
Mesto Svidník sa zapojilo do tohto celoslovenského skríningového testovania od štvrtka a počas prvých dvoch dní 21. – 22. januára sme otestovali 15 rôznych skupín zamestnancov. V sobotu a v nedeľu 23. – 24. januára sa podarilo aj na objednávkovom mieste v Dome kultúry otestovať veľa občanov, ktorí neboli objednaní. V nedeľu sme pridali odberové miesto na amfiteátri a tak sme pomohli aj veľkej komunite občanov na Festivalovej ulici.
 
Ďakujeme za zodpovedný prístup 
 
Ďakujeme za Váš zodpovedný prístup a že aj napriek zložitej situácii, v ktorej sme, napriek už dlhému trvaniu celej pandémie, ste prišli na odberové miesta.
 
Dopĺňa primátorka Marcela Ivančová: „Všade je plno negatívnych správ, ale z najhoršieho okresu v decembri sme sa stali jedným z najlepších okresov vďaka správnemu načasovaniu opatrení, vďaka dodržiavaniu opatrení, vďaka ZODPOVEDNOSTI. Toto testovanie potvrdilo, že je kľúčové v boji s pandémiou mať dostatok miest, kde sa môžete kedykoľvek otestovať - som rada, že v meste Svidník sú štyri takéto miesta a sme pripravení otvoriť piate. Je dôležité naďalej správať sa zodpovedne - rúško - odstup - ruky budú heslom aj nadchádzajúcich dní - spolu s očkovaním, na ktoré všetci spoliehame. V tomto hromadnom testovaní sme vyšli veľmi dobre a verím, že sa už vrátia deti a mládež do škôl (lebo tam patria) a postupne vrátiť všetko do normálnych koľají.“
(9:42, svidnik.sk)
Diskusia
Pridať komentár