VIDEO | Prešovská univerzita zorganizovala testovanie svojich zamestnancov, pomáhajú univerzitní zdravotníci

2171x
22. Január 2021
Pedagógovia, ktorí testujú pedagógov
 Pozrite si videoreportáž
 
Jeden z najväčších zamestnávateľov v Prešovskom samosprávnom kraji sa pustil do testovania vlastných zamestnancov. Prešovská univerzita na testovanie prítomnosti koronavírusu využila vlastné kapacity v podobe univerzitných pracovníkov, zdravotníkov z Fakulty zdravotníckych odborov.
 
„Sú to tímy profesionálne, každý vie, čo má robiť. Sú veľmi šťastní, že tu môžu byť. Trošku si dýchnu toho zdravotníckeho ducha a tiež to bolo pre nás povinnosťou a cťou prísť svojich kolegov pre dnešok otestovať,“ ozrejmila dekanka Fakulty zdravotníckych odborov PU Štefánia Andraščíková.
 
Na zriadenom odberovom mieste sa nechal otestovať aj samotný rektor Prešovskej univerzity.
 
„Som veľmi rád, že nám to aj napriek nesporne veľkým ťažkostiam, ktoré s tým boli, vyšlo. Veľmi výrazne nám vyšli v ústrety pán riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou J.A. Reimana, pani riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove, samozrejme aj naše kolegyne, ktoré testujú – pani dekanka, pani kvestorka,“ uviedol rektor univerzity Peter Kónya.
 
Na odoberanie a vyhodnocovanie vzoriek zostavili dva testovacie tímy. K dispozícii majú celkovo desať zdravotníkov a štyroch náhradníkov.
 
„Myslím, že čakanie nie je žiadne a je to pre nich veľká výhoda, že sa môžu dať otestovať v práci,“ uzavrela prodekanka pre vonkajšie vzťahy, rozvoj a marketing Ľubomíra Lizáková z Fakulty zdravotníckych odborov PU v Prešove.
(15:20, red)
Diskusia
Pridať komentár