Futbalista Ronaldo prestupuje do Bardejova!

4905x
21. Január 2021
Bardejovčania predstavili dvojicu nových hráčov
Diego Fracarolli Pacheco 
 
Futbalisti Partizána Bardejov pred jarnou odvetnou časťou druhej ligy posilňujú káder. Počas zimnej prestávky skúšajú viacerých hráčov, ktorí by pozdvihli hru a pomohli sa Hornošarišanom v tabuľke posunúť hore.
 
V stredu a vo štvrtok na oficiálnych stránkach Partizána oznámili príchod dvoch nových posíl – v prvom prípade je to 22 ročný brazílsky futbalista, rodák zo Santa Catariny, Diego Fracarolli Pacheco. V druhom prípade ide o takisto 22 ročného futbalistu, ktorého celé meno je Ronaldo Lima Duarte Lopes.
 
Diego 
 
Diego Fracarolli Pacheco pochádza z Brazílie, kde aj futbalovo vyrastal. Ako trinásťročný sa dostal do futbalovej akadémie Laranja Mecanica Arapongas v štáte Paraná.
 
Ako šestnásťročný podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt v tíme Avai FC, pôsobiacom v brazílskej Sérii A. V minulom roku hral v Sãu Paule, najväčšom meste štátu Brazília, kde po skončení súťažného ročníka získal umiestnenie v najlepšej jedenástke sezóny.
 
 
Diego hrá na pozícii stredného obrancu alebo ako ľavý bek. Má dobré technické schopnosti, je dobrý pri rozohrávke dlhých lôpt a vie dirigovať hru. Bardejovu sa upísal do leta 2022. Po podpise zmluvy Diego Fracarolli Pacheco pre klubový web povedal:
 
„Som veľmi rád za možnosť hrať v Bardejove. Je to vôbec po prvý raz, čo budem pôsobiť mimo Brazílie a za zahraničný klub. Som vďačný prezidentovi a vedeniu klubu, že mi umožnili príchod do Partizána. Moje prvé pocity sú na Slovensku a v Bardejove dobré, klub mi dal šancu ukázať, čo vo mne je. Budem sa snažiť, aby som sa odvďačil dobrou hrou.“
 
Ronaldo
 
Kapverdsko-holandský futbalista Ronaldo Lima Duarte Lopes prichádza na Horný Šariš z holandského tímu HV & CV Quick. Ronaldo sa narodil 8.6.1998 v Haagu, hrá na pozícii stredného útočníka.
 
Ronaldo Lima Duarte Lopes 
 
Doposiaľ pôsobil v mládežníckych tímoch Sparta Rotterdam, Haaglandia, FC Alphense Boys či FC Utrecht. V roku 2017 odišiel do FC Den Bosch, kde 18.8.2017 debutoval medzi mužmi. V októbri 2018 sa sťahoval do Španielska, kde pôsobil v tretej lige v tíme CD Alfaro. Po príchode do Bardejova Ronaldo pre web partizanbj.sk prezradil:
 
„Dostal som možnosť od trénera hrať v Bardejove. Som veľmi motivovaný a chcem dôveru splatiť nielen trénerovi, ale aj samotnému klubu. S futbalom som začal vo veku troch rokov, čiže je to naozaj dlho, čo sa mu venujem. Myslím si, že najväčší rozdiel medzi slovenským a holandským futbalom je v tom, že na Slovensku je fyzicky náročnejšia hra, v Holandsku sa hrá viac technicky a na vyššom leveli. Medzi moje priority patrí dobre zastávať svoju pozíciu a aby sme sa s tímom udržali v súťaži. Vnímam potrebu, aby sme spolu držali ako tím a aby sme nehrali každý len sám za seba.“
(18:38, r, partizanbj.sk)
Diskusia
Pridať komentár