V Prešove počas víkendu otvoria desiatky odberných miest na antigénové testovanie

837x
19. Január 2021
Celoslovenský skríning
Viac ako 40 odberných miest  
 
Mesto Prešov sa pripravuje na veľké víkendové testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré bude súčasťou celoslovenského skríningového testovania. V dňoch 23. a 24. januára 2021 bude dostupných niekoľko desiatok odberných miest zriadených mestom, kde sa bude testovať pomocou antigénových testov.
 
V Prešove zriadia počas víkendu 23. a 24. januára 2021 viac ako 40 odberných miest na testovanie na ochorenie COVID-19. Tieto odberné miesta budú súčasťou celoplošného skríningového testovania, ktoré sa na Slovensku začalo 18. januára 2021. Prešov ako jedno z 56 slovenských miest, ktoré sú členmi Únie miest Slovenska a žije v nich takmer 2 milióny obyvateľov, umožní svojim obyvateľom dať sa cez nasledujúci víkend otestovať.
 
Je však absolútne nevyhnutné, aby štát splnil sľub a zabezpečil dostatok testov, certifikátov a bol pripravený pomôcť napríklad aj pri zabezpečení manažmentu odstraňovania vzniknutého odpadu. Mesto Prešov zabezpečí ochranné pomôcky pre viac ako 80 administratívnych pracovníkov a viac ako 80 zdravotníkov, ktorí budú vykonávať odbery.
 
Rovnako zabezpečíme dostatok dezinfekčných prostriedkov na všetky odberné miesta a následne aj dôkladnú dezinfekciu jednotlivých odberných miest každý deň po skončení testovania. Bližšie informácie o odberných miestach a ďalšie dôležité pokyny poskytneme obyvateľom v priebehu tohto týždňa.
(8:18, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár