SHMÚ vydal výstrahy pre Prešovský kraj, pripravte sa na mrazy a snehové záveje

1133x
15. Január 2021
Vyzbrojte sa obozretnosťou na cestách
Záveje potrápia aj Bardejovčanov 
 
Výdatné sneženie, ktoré dorazilo už aj na Slovensko, so sebou prináša rozličné úskalia. Meteorológovia v tejto súvislosti vydali pre Prešovský kraj viaceré výstrahy pred mrazom, snehovými závejmi a silným vetrom na horách.
 
Sever kraja potrápia nízke teploty, ale aj snehové jazyky a záveje. Ide konkrétne o okresy Bardejov, Prešov, Stropkov, Svidník, Kežmarok, Levoča, Poprad, Stará Ľubovňa, Vranov nad Topľou, Medzilaborce a Sninu.
 
Na snehové jazyky by si mali dávať pozor najmä motoristi, pre ktorých môžu predstavovať potenciálne nebezpečenstvo na cestách. Táto výstraha 1. stupňa vydaná SHMÚ platí do dnešnej 20:00 hodiny.
 
Meteorológovia varujú aj pred nízkymi teplotami, a to v okresoch Stará Ľubovňa, Poprad a Kežmarok, kde platí takisto výstraha prvého stupňa – zatiaľ do soboty (16. januára) do 9:00 hodiny. Ako udáva Slovenský hydrometeorologický ústav, ojedinele sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -15 až -20 °C.
 
Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia.
(9:37, red) 
Diskusia
Pridať komentár