Pripravte sa na sprísnené kontroly, policajti budú intenzívne dohliadať na dodržiavanie opatrení

1897x
07. Január 2021
Posilnené hliadky
Každý prípad bude riešený individuálne 
 
Neustály rast čísel nákazy koronavírusom a zhoršujúca sa epidemiologická situácia na území Slovenska si žiada sprísnenie kontrol na cestách, ale aj v obchodoch či na železničných staniciach.
 
Za účelom kontroly dodržiavania obmedzení slobody pohybu, pobytu a zákazom vychádzania na území Slovenskej republiky má Policajný zbor od 6. januára 2021 zvýšený výkon služby. V teréne budú kontroly vykonávať policajti dopravnej, poriadkovej a železničnej polície.
 
Na diaľniciach i v obchodoch
 
Posilnené hliadky budú realizovať náhodné kontroly a dohliadnu najmä na hlavné cestné ťahy, ako sú diaľnice, cesty pre motorové vozidlá, cesty I. a II. triedy. Kontrola bude takisto na hraniciach medzi dvoma okresmi s územnou pôsobnosťou s dôrazom na zachovanie plynulosti cestnej premávky. Policajti sa zamerajú aj na miesta so zvýšenou koncentráciou ľudí, ako sú napríklad potraviny, zásielkovne, drogérie či odberné miesta. Zvýšený počet policajtov bude aj vo vlakoch a na železničných staniciach.
 
Výzva k zodpovednosti
 
Polícia SR vyzýva občanov, aby dodržiavali aktuálne protipandemické opatrenia a zostali doma. Ak je nevyhnutné odchádzať z domu napríklad do zamestnania, je potrebné zabezpečiť si potvrdenie od zamestnávateľa, alebo iný hodnoverný dokument, ktorým preukážete nutnosť svojej cesty.
 
Policajti budú naďalej kontrolovať aj dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vydaných vyhlášok hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – povinnosť nosenia rúšok v interiéri a v exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení a obmedzené fungovanie prevádzok.
 
V prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur.
(10:50, FB: Polícia SR) 
Diskusia
Pridať komentár