Vo Svidníku plánujú pretestovať všetkých zamestnancov škôl a ich zariadení

379x
07. Január 2021
Postupné spúšťanie škôl v meste
Všetky pravidlá sa budú prispôsobovať situácii 
 
Od pondelka 11. januára budú vo Svidníku otvorené len materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry (lekári, zdravotníci, policajti, hasiči) a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.
 
Všetky základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Svidník budú pokračovať dištančným spôsobom výučby. Oznamy o prihlásení detí do MŠ od 11. januára 2021 sú zverejnené na webovom sídle každej materskej školy.
 
Školské kluby detí
 
Na základe záujmu zákonných zástupcov budú v prevádzke aj školské kluby detí pri základných školách. Od 11. januára do 15. januára 2021 denne od 8:00 h. do 13:00 h., bez poskytnutia stravovania, pre deti 1.- 4. ročníkov ZŠ, najmä pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry (lekárov, zdravotníkov, policajtov a hasičov), ako aj pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR. Mesto Svidník pripravuje pretestovanie všetkých zamestnancov škôl a školských zariadení vo svojej pôsobnosti.
 
Testovanie rodičov i zamestnancov
 
Od pondelka 18. januára 2021 budú materské školy otvorené v plnej prevádzke pre všetky deti. Plánuje sa obnoviť aj vyučovací proces pre 1.stupeň ZŠ a prevádzku ŠKD v ZŠ. Pred týmto otvorením pripravujú testovanie pre rodičov aj zamestnancov. Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu.
 
2. stupeň ZŠ pokračuje v dištančnom vzdelávaní do 22. januára 2021. Od 25. januára 2021 sa obnoví výučba na 1. aj 2 stupni ZŠ prezenčnou formou vzdelávania. Z tohto dôvodu Mesto Svidník plánuje plošné pretestovania na 22. – 24. januára 2021 pre žiakov 2. stupňa, jedného zákonného zástupcu a všetkých zamestnancov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Svidník vo vlastnom mobilnom odberovom mieste, ktoré práve pripravuje.
 
Mesto zdôrazňuje, že tieto pravidlá sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ vo Svidníku.
(8:51, svidnik.sk) 
Diskusia
Pridať komentár