Bardejovská SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andračšíka v dištančnom móde

874x
05. Január 2021
Skvalitnili výučbu, zmodernizovali priestory školy
 
SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove sa nemusela adaptovať len na nový názov, ale aj na viaceré zmeny, ktoré súvisia s prechodom na dištančné vzdelávanie. Pedagógovia a žiaci prechádzali rôznymi fázami, učili sa od základov, ale postupným zdokonaľovaním a na základe získaných skúsenosti si vyprofilovali pravidlá, ktorými sa riadia. Škola má jasný cieľ – pomáhať žiakom a umožniť im kvalitné vzdelávanie.
 
Dištančné vzdelávanie žiakov na škole prebieha prostredníctvom elektronickej komunikácie, a to formou edukačného portálu EduPage, prostredníctvom sociálnych sietí, prostredníctvom e-mailovej komunikácie a využívaním aplikácií Microsoft Teams, Zoom a Moodle.
 
Žiaci aj učitelia pracujú podľa presného harmonogramu, prebiehajú online hodiny, na ktorých má žiak kontakt s učiteľom, má kontakt so svojimi spolužiakmi, má priestor na vysvetlenie učiva a prostredníctvom zdieľanej obrazovky dokáže pracovať priamo s učiteľom v reálnom čase.
 
Nastavenie kvalitnej komunikačnej stratégie
 
Aj pri najlepšom dištančnom vzdelávaní chýba priame stretnutie učiteľov a žiakov, preto je veľmi dôležité správne nastaviť komunikáciu v každej oblasti, či už vo vzťahu k učiteľom, žiakom alebo ich rodičom.
 
Škola nezabúda ani na to a uvedomuje si, že žiaci potrebujú priestor aj na rozhovor a posilnenie sociálnych kontaktov, ktoré sú v tejto dobe výrazne oslabené.
 
„Využívaním triednických hodín sa snažíme vtiahnuť žiakov do vzájomnej komunikácie a baviť sa s nimi o ich pocitoch, záujmoch, o tom čo robia vo voľnom čase a inými otázkami, ktorými sa chcú zaoberať,“ uviedla riaditeľka školy Helena Ferková.
 
Modernizácia školy
 
Okrem dištančného vyučovania nezabúdajú ani na neustále vylepšovanie podmienok pre žiakov.
 
Zmodernizovali športovú halu a po výmene palubovky, ktorú realizovali v minulom školskom roku, v mesiaci november 2020 posilnili statiku strechy telocvične a inštalovali závesné basketbalové koše. Vytvorili tak výborné podmienky a zázemie pre vyučovanie všetkých druhov športov.
 
„Tepelné hospodárstvo školy sme zefektívnili rekonštrukciou kotolne, v rámci ktorej boli nakúpené nové, výkonné plynové kotly. Tieto investičné akcie by nemohli byť uskutočnené bez podpory nášho zriaďovateľa, zrealizovali sme ich z prostriedkov Prešovského samosprávneho kraja,“ uzavrela Ferková.
(18:14, r)
Diskusia
Pridať komentár