Ruší sa externá časť maturity, žiaci sa ostávajú učiť na diaľku

2212x
04. Január 2021
Ráta sa s pretestovaním
Žiaci sa budú do škôl vracať postupne 
 
Externá časť maturitnej skúšky sa v školskom roku 2020/2021 neuskutoční. Školy budú zároveň od 11. januára pokračovať v dištančnej forme výučby. Otvoria sa len materské školy pre deti tých rodičov, ktorí sú súčasťou kritickej infraštruktúry a aj pre tých zákonných zástupcov, ktorí nemôžu pracovať z domu.
 
18. januára sa majú otvoriť škôlky a 1. až 4. ročník základných škôl. Ministerstvo však odporúča, aby sa tak stalo až po pretestovaní pedagógov aj rodičov, deti sa testovať nemusia. Po pretestovaní žiakov a pedagógov sa môžu takisto otvoriť aj končiace ročníky na stredných školách.
 
Od 25. januára môžu nastúpiť žiaci 2. stupňa základnej školy a stredoškoláci, ale až keď absolvujú pretestovanie. To je naplánované na 22. až 24. januára.
 
Zmeny pre maturantov
 
Externá časť maturitnej skúšky v školskom roku 2020/2021 sa podľa informácií z ministerstva ruší, písomná forma internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční v termíne od 12. apríla. Ústna forma internej časti bude v termínoch od 17. mája.
 
Ako informoval na sociálnej sieti minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling, rovnako sa ruší aj Testovanie 5. Testovanie 9 sa uskutoční v termíne 9. a 10. júna s náhradnými termínmi 24. júna a 25. júna.
 
Klasifikácia a prijímacie skúšky
 
Termín na vyskúšanie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31. marca, aby sa predišlo „naháňaniu známok“. Prijímacie skúšky sa podľa ministra budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája) a v druhom termíne 10. mája (podľa potreby aj 11. mája).Talentové prijímacie skúšky sa budú v prvom termíne konať 5. mája (podľa potreby aj 6. a 7. mája) a v druhom termíne 12. mája (prípadne aj 13. a 14. mája).
(19:12, red, foto: minedu.sk) 
Diskusia
Pridať komentár