SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb sa lúči s dlhoročným kolegom Jaroslavom Molčanom

14034x
04. Január 2021
Odišiel nielen kolega, ale aj priateľ
 
Začiatok nového týždňa priniesol aj smutné správy. SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb v Bardejove oznámila, že 3. januára ich náhle opustil jeden z dlhoročných kolegov – Jaroslav Molčan.
 
J. Molčan sa narodil 15.12.1966 v Bardejove. Detstvo prežil v rodnej dedine – Hrabské so súrodencami: staršou sestrou Vierou a mladším bratom Mariánom (nebohý).
 
V rokoch 1981 až 1986 bol žiakom našej školy (pôvodné Stredné odborné učilište obchodné v Bardejove) a ukončil učebný odbor kuchár – čašník, príprava jedál (1984), a následne aj študijný odbor prevádzka spoločného stravovania (1986).
 
1.1.1996 sa na pôdu našej školy vrátil znova, ale tentoraz už nie ako študent, ale ako majster odbornej výchovy.
 
Až do 3.1.2021, keď nás náhle opustil, pôsobil na tejto škole ako pedagogicky zamestnanec – majster odbornej výchovy pre odbor kuchár. 24 rokov vykonával pedagogickú činnosť, vychovával mladých kuchárov, ktorým odovzdával praktické zručnosti z oblasti kulinárstva a učil ich kreativite aj láske ku kuchárskemu umeniu.
 
Bol obľúbený v kolektíve. Zabúdal na seba, bol vždy ochotný pomôcť, zabezpečiť, poradiť. Spolu s kolegami zabezpečoval a organizoval množstvo akcií – rôznych osláv, svadieb, plesov, stužkových slávností, krstín, hostín, významných recepcií, výstav a prezentácií.
 
Vážil si každého, mal rád ľudí aj tých mladých, s ktorými zažil rôzne situácie, ale vždy v nich videl a hľadal dobrý potenciál.
 
V profesijnom živote sa našiel a uplatnil, no v súkromnom živote ostal tou spriaznenou dušou pre svoju mamu, s ktorou bol až do svojho posledného dňa. Odišiel náhle, bez rozlúčky, nečakane, bez nejakého náznaku a zanechal v nás smútok i plno otázok, na ktoré si nevieme dať odpoveď. Zostaneš navždy v našich spomienkach.
 
Odpočívaj v pokoji.
Kolektív Strednej odbornej školy ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka, Pod Vinbargom 3, Bardejov.
 
(13:17, red)
Diskusia
Pridať komentár