Bardejovčan Tomáš Chmurovič dopomohol Slovensku k druhému miestu na MS

42x
28. Apríl 2015

Druhé miesto na majstrovstvách sveta pre Slovensko

t chmurovic ahojbj (3).jpg

Tomáš Chmurovič reprezentoval Slovensko

 

Slovenský tím mužov patrí medzi svetovú elitu! Potvrdili sme to na Majstrovstvách sveta druhým miestom v 2. divízii mužov, kde podľahli až vo finále v tesnom zápase Poľsku. Majstrovstvá sveta sa odohrali 8.-12. apríla 2015 v Turíne, v Taliansku. Súťažilo v nich 40 krajín z celého sveta v disciplínach dvojíc, jednotlivcov a tímoch. Všetky disciplíny sa hrali v kategóriách mužov, žien, juniorov, seniorov a vozíčkarov. Slovensko malo zastúpenie vo všetkých kategóriách okrem seniorov a vozičkárov. Celkovo 20 členná reprezentácia v silnej konkurencii šesť stovky hráčov odohrala veľmi slušné výsledky.

Bardejovčan Tomáš Chmurovič dopomohol k úspechu Slovenska. Pre spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk prezradil: „Organizácia bola super, akurát bola menšia hala, ako býva zvykom. Zúčastnili sa najlepší hráči sveta, bolo sa na čo pozerať. Ja som hral dva zápasy, proti Číne a proti Slovinsku. Hral som národné tímy, tam sme obsadili druhé miesto. V najbližšej dobe mám v pláne ísť na World Champions series Leonhart, do Berlína, no závisí to od financií, je to finančne náročný turnaj.“ 

Z juniorov najlepšie zahral Šimon Vároš, ktorý sa umiestnil celkovo na 3. mieste v juniorských jednotlivcoch. Vo vyraďovacej fáze porazil favorizovaného Francúza, no v semifinále mu ušiel dobre rozohratý zápas proti anglickému súperovi Callumovi Oakes.

Juniorskí tím postúpil z kvalifikácie, ale vo štvrťfinále narazil na silný tím Francúzska. Ten sa im nepodarilo zdolať. Umiestnili sa tak na konečnom 5. mieste.

Z kvalifikácie taktiež postúpil tím žien, keď porazili okrem slabšieho Fínska aj skúsené Belgicko. Následne v osemfinále zahrali veľmi vyrovnaný zápas proti silnému Švajčiarsku. Rozhodol až posledný zápas dvojíc, kde sa im však nepodarilo premeniť dva matchbally a vynútili by si tak penalty. Celkovo sa umiestnili na 9. mieste.

V dvojiciach mužov sa najlepšie umiestnili Martin Jalakša s Jozefom Horčiakom a to na 5. mieste po prehre s neskoršími víťazmi celej súťaže Yannick Correia / Bruno Goncalves (LUX). Prehrali až v piatom sete, keď sa im nepodarilo využiť náskok za stavu 4:3.

Mužský tím D2 sa po kvalifikácii a po vyhratých zápasoch s Rumunskom a Slovinskom prebojoval do semifinále proti Rusku. Tých rovnako dokázal poraziť a vo finále sa stretol podľa očakávania proti favoritovi 2. divízie Poľsku. Vo finále odohrali  Slováci veľmi napínavý a vyrovnaný zápas, v ktorom doťahovali nepriaznivý stav z 1:6. V strhujúcom finiši dotiahli na 5:6. Posledný zápas však lepšie vyšiel Poliakom a potvrdili, že patrili k najlepším tímom v D2 a zaslúžene postupujú do 1. divízie. Potvrdilo to aj Slovensko a po minulom roku sa vracia späť. Vtedy Slováci sa nezúčastnili súťaže a spadli znova do D2. Postúpiť bol hlavný cieľ, ktorý splnili. Napriek finálovej prehre tak odchádzajú spokojní, pretože sa dokázali presadiť v silnej konkurencii na najväčšom turnaji organizovanom v tomto športe.

(14:50, red)

 

662
Diskusia
Pridať komentár