Hráči Tatrana Prešov podľahli Kristianstadu aj v odvete

634x
10. December 2020
Ešte jeden duel Európskej ligy
Prehra na domácej pôde 
 
Hádzanárom Tatran Prešov sa v ich štvrtom vystúpení v skupinovej fáze Európskej ligy nepodarilo odčiniť minulotýždňovú prehru na palubovke IFK Kristianstad. Osemnásobnému švédskemu majstrovi podľahli aj na domácej pôde, keď v Tatran handball aréne prehrali 22:27.
 
Rozhodujúcou pre vývoj zápasu bola fáza od 13. do 24. minúty duelu, počas ktorej Tatran nedokázal skórovať. Naopak hostia strelili sedem gólov v rade a zo stavu 8:5 pre domácich si vypracovali štvorgólový náskok (8:12). Ten si udržali až do konca, hoci v druhom polčase sa Tatran gólovo priblížil. Maximálne však na dvojgólový rozdiel. Najlepším strelcom Tatrana bol Brazílčan Pedro Pacecho, autor šiestich gólov.
 
Preložený duel
 
Aj po štvrtom vystúpení v súťaži teda platí, že Tatran stále čaká na zisk prvých bodov. Zverenci Slavka Golužu tak uzatvárajú šesťčlennú tabuľku. Kristianstad sa dostal na čelo tabuľky, keď má na svojom konte 8 bodov a bodový náskok pred nemeckým Füchse Berlín. Nemecké líšky ale majú dva zápasy k dobru.
 
Na Tatran ešte v tomto roku čaká jeden duel Európskej ligy. Európska hádzanárska federácia (EHF) už potvrdila termín preloženého duelu 2. kola, v ktorom sa zverenci trénera Slavka Golužu predstavia na palubovke portugalského Sportingu CP v Lisabone. Hrať sa bude v utorok 22. decembra o 20:45 hod. Ešte predtým zelenobieli odohrajú dohrávaný duel 6. kola domácej Slovnaft handball extraligy, v ktorom v sobotu 19. decembra nastúpia v domácom prostredí proti Sporte Hlohovec.
 
Presné zásahy udržali náskok
 
Domáci začali odvetu za minulotýždňovú sedemgólovú prehru (25:32) dobre. V 8. minúte sa dostali prvýkrát do vedenia 4:3 a po viacerých úspešných zákrokoch Čuprynu vyhrávali o päť minút neskôr o tri góly 8:5. V nasledujúcej vyše desaťminútovej fáze, keď sa na palubovku dostali v domácom drese čerstvé sily, však zelenobieli nedokázali skórovať.
 
A tak sa stav pomaly otočil na stranu hostí, ktorí hluchú fázu domácich využili na sedemgólovú šnúru a v 23. minúte viedli 12:8. Problém domácim, podobne ako pred týždňom, robil najmä pivot Nyfjäll, ktorý k siedmich gólom zo Švédska pridal v Prešove ďalších päť. Aj vďaka jeho presným zásahom si hostia udržali do polčasu štvorgólový náskok.
 
Úspešnosť streľby hostí
 
Ten hneď v úvode druhého dejstva natiahli na päť gólov (16:11). Tatran sa ale nevzdával. Strelecky a herne držal jeho zástavu vysoko najmä uzdravený Pacheco, ktorý bol najlepším strelcom tímu. Aj vďaka jeho zásluhe sa v 43. minúte Tatran dotiahol Ben Abdallahovým zásahom na rozdiel dvoch gólov (18:20). Bližšie ho však už súper nepustil, respektíve za to mohlo aj zahadzovanie čistých streleckých príležitostí, ktoré posielalo zverencov Slavka Golužu do kolien.
 
Hovorí o tom aj zápasová štatistika. Tatran hostí síce prestrieľal 50:44, lenže kým úspešnosť streľby Prešovčanov bola na úrovni 44 percent, hostia ju mali 61-percentnú. Neprekonateľnou prekážkou sa ukázal najmä brankár Gustaf Banke, ktorý mal až 17 úspešných zákrokov. Skúsení hostia to v závere využili na natiahnutie svojho náskoku na konečných päť gólov.
 
Povedali po zápase
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Škoda dnešnej prehry. Myslím si, že sme hrali dobre. Vo chvíľach, keď sme hrali to, čo sme trénovali a držali široké pozície, bol každý útok vydarený. Verím v toto mužstvo, no prejavuje sa na nás, že sme dlho nemohli pre karanténu trénovať. Nie sme stále dostatočne pripravení. Bolí ma srdce keď vidím, že máme nádej na víťazstvo a nemáme potrebnú silu a kontinuitu v dobrej hre.“
 
Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Dnešný zápas určite mrzí viac ako ten vo Švédsku. Cítili sme šancu a bez ohľadu na to, že tam boli technické chyby, boli sme v zápase. Obrovská škoda veľkého množstva zahodených šancí. Mrzí to, na súpera sme mali. Ale v európskych zápasoch pokiaľ sa nepremení také množstvo šancí a urobí sa toľko chýb, veľmi to mrzí. Aj na mužstve hneď po zápase v šatni bolo cítiť, že tie body mohli získať. Neostáva nám nič iné, len sa pripraviť a pokúsiť sa prvé body získať v Lisabone, aj keď to bude samozrejme náročné.“
 
Pedro Pacecho, stredná spojka Tatrana: „Odohrali sme dobrý zápas, ale niektoré chyby nás stáli lepší výsledok. Po dobrom začiatku sme možno boli trochu nervózni a začali robiť zbytočné chyby. Ak však chcete uspieť v takých zápasoch aké hráte v Európskej lige, nemôžete si to dovoliť. Zahodili sme aj veľmi veľa vyložených príležitostí a tieto veci robia na konci výsledný rozdiel.“
 
Dávid Michalka, krídelník Tatrana: „Začali sme dobre, viedli sme o tri góly. Ale potom sme začali robiť chyby v útoku na desiatich metroch a súper to využil na kontry. Pritom sme vedeli, že súper je v v tom silný a že pokiaľ idú do kontry, tak je z toho gól. Celkovo to ale bol prijateľný súper, no vo väčšine zápasov máme hluchú chvíľku, kedy vypadneme a potom, keď už taký súper odskočí, tak sa to ťažko doháňa.“
 
EL – 6.kolo: Tatran Prešov - IFK Kristianstad (Švéd.) 22:27 (11:15)
 
Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Rábek 2/1, Santos 1, Pacecho 6, Fech, Krok, Rečičár, Hozman, Fižuleto, Michalka 3, Grzentič, Hernandez 3, Jaballah 4, Carapkin 1, Ben Abdallah 2.
 
Najviac gólov súpera: Nyfjäll a Gudmundsson po 5, Halén 5/1, 7-metrové hody: 3/1 – 1/1, vylúčenia: 2:4
 
Priebeh: 0:1, 2:3, 4:3, 4:5, 8:5, 9:12, 10:14, 11:16, 13:18, 16:19, 18:20, 18:22, 20:23, 21:26.
(10:00, tatranpresov.sk, foto: V. Zamborský) 
Diskusia
Pridať komentár