VIDEO | Skúšaný Tatran Prešov je opäť v kondícii

659x
04. December 2020
Povinná karanténa a prerušované tréningy
Pozrite si videoreportáž 
 
Pandémia posledné mesiace potrápila aj hádzanárov Tatrana Prešov. Zverenci trénera Slavka Golužu si vyskúšali povinnú karanténu, museli sa vysporiadať aj s výpadkom tréningového procesu. Po opätovnom nábehu na palubovky zhodnotili uplynulé obdobie skúšok, ktorými si počas prvej a druhej vlny koronavírusu zatiaľ prešli.
 
„Dá sa povedať, že sme boli mesiac bez kontinuity tréningu, čo sme videli aj v tých zápasoch – nie je to ideálne. Prvá a druhá vlna zanechali následky. Prvá skrátila súťaže v minulej sezóne, tá druhá vlna narúša priebeh tejto sezóny,“ uviedol generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.
 
V jeseni sa muselo mužstvo popasovať s pozitívnymi prípadmi u niektorých hráčov, športové tempo tak bolo na čas pozastavené.
 
„Je to ťažké, prišlo to na nás, boli sme asi siedmi – do karantény musel ísť celý manšaft. Potom sme začali trénovať, o ďalšie dva týždne sa to objavilo u ďalších chlapcov. Zase sme museli ísť do karantény. Nie je to vôbec jednoduchá situácia, ale nemáme ju len my, ale povedal by som, že všade vo svete,“ ozrejmil hráč Tatrana Prešov Dominik Krok.
 
Aj napriek nepriaznivému vývoju koronavírusu sa hráčom Tatrana po pauzách darí kondične vrátiť do štandardnej formy.
 
„Samozrejme, že to pociťujeme aj na sebe, že ten výpadok spraví dosť. Potom sa zas vrátime, tak je zas výpadok. Ale myslím si, že teraz už bude všetko OK aj kondícia – aspoň, čo sa mňa týka, aj čo vidím na chalanoch, tak kondíciu získavame naspäť,“ opísal hráč Tatrana Dávid Michalka.
(17:55, red)
Diskusia
Pridať komentár