Budovanie bezbariérového vstupu v SPŠ technickej Bardejov úspešne napreduje

1087x
03. December 2020
Upravujú aj vchody do budovy
Investičná akcia s podporou PSK 
 
Začiatkom októbra sa začali stavebné práce na vstupoch do budovy župnej SPŠ technickej Bardejov. Súčasťou rekonštrukcie je aj vybudovanie bezbariérového vstupu, ktorý uľahčí prístup do školy.
 
Na vstupe hlavného vchodu sa vykonali základné stavebné úkony pre pokladanie dlažby a obkladu. Na vstupe zadného vchodu bola položená zámková dlažba, vo výrobe je zábradlie, ktoré vstup doplní.
 
Súčasťou investičnej akcie v SPŠ technickej, na ktorú PSK poskytol financie vo výške 25-tisíc eur, je aj vybudovanie bezbariérového vstupu, ktorý by mal tvoriť súčasť každej verejnej budovy a uľahčiť do jej priestorov prístup všetkým prichádzajúcim. V Strednej priemyselnej škole technickej Bardejov práce pokračujú, stavba by mala byť ukončená 13. decembra.
 
Vo svojom regióne je SPŠ technická Bardejov jedinou školou svojho druhu. V meste Bardejov existuje už skoro 70 rokov. Za ten čas vychovala mnoho žiakov, z ktorých mnohí zastávali a zastávajú významné funkcie nášho verejného života. Škola sa dlhodobo zapája do rôznych projektov a súťaží, ktoré rozširujú odborné kompetencie žiakov, čím sa zvyšuje ich pripravenosť pre potreby trhu práce.
 
Jej súčasťou je internát, posilňovňa, bufet či oddychový park. V rámci CISCO Akadémie žiaci môžu získať certifikáty CCNA Routing and Switching: Introduction to Networks a CCNA Routing and Switching: Routing and Switching Essentials.
(11:09, FB - Prešovský samosprávny kraj) 
Diskusia
Pridať komentár