Najkrajšie sviatky roka budú v Bardejove tento rok iné

2179x
02. December 2020
Bez tradičných staromestských trhov
Mesto rešpektuje nariadenia  
 
Aj napriek tomu, že vianočná výzdoba už skrášľuje bardejovské námestie, sa tento rok budú najočakávanejšie sviatky roka niesť v inom – utlmenejšom duchu a skôr v rodinnom kruhu.
 
Vývoj druhej vlny koronavírusu nie je priaznivý a ovplyvní aj harmonogram mesiaca december v kráľovskom meste. Tradičné staromestské vianočné trhy, na ktoré boli Bardejovčania zvyknutí, tento rok nebudú. Samospráva rešpektuje nariadenia vyšších štátnych orgánov a kvôli pretrvávajúcej epidemiologickej situácii im musela dať tento rok stopku.
 
Ako túto situáciu vyriešil Prešov
 
Bardejov nie je pri zrušení vianočných trhov výnimkou. V dôsledku stále šíriacej sa nákazy muselo klasické vianočné stánky zo svojho programu vypustiť aj mesto Prešov. To však svojim obyvateľom i návštevníkom ponúklo inú alternatívu, ktorá má prispieť k sviatočnej atmosfére. Prešovčania si môžu počas adventného obdobia vychutnať svoje obľúbené horúce nápoje a vianočné jedlá priamo pred reštauráciami či kaviarňami.
 
Mesto pripravilo takzvanú Mapu Vianoc, ktorá umožňuje rýchlo a jednoducho zistiť vianočnú ponuku v rôznych gastro zariadeniach. Chýbať by nemal ani Primátorsky punč, ktorý budú môcť ľudia ochutnať počas vybraných dní v popoludňajších hodinách priamo pri budove mestského úradu. Výťažok z predaja poputuje na účet Nadácie mesta Prešov.
(13:12, red)
Diskusia
Pridať komentár