Osemgólová prehra na palubovke bundesligového Füchse Berlín

875x
26. November 2020
V Európskej lige to Prešovčanom nevyšlo
V Berlíne prehrali o osem gólov 
 
V druhom vystúpení v novovytvorenej Európskej lige nestačili hádzanári Tatrana Prešov na nemecký tím Füchse Berlín na jeho palubovke po výsledku 27:35 (13:18). Bundesligista v prvom polčase ťažil z výbornej streleckej úspešnosti, keď nepremenil iba dva zo svojich 20-tich pokusov.
 
Aj preto vyhrával po úvodnej 30-minútovke o päť gólov. Tatran nedokázal rozbehnuté líšky zastaviť ani po zmene strán a výsledkom bola konečná osemgólová prehra. Nezabránilo jej ani desať gólov Olivera Rábeka ako najlepšieho strelca celého zápasu.
 
Najbližší duel v Európskej lige čaká na zverencov trénera Slavka Golužu na budúci utorok 1. decembra, keď o 18:45 hod. nastúpia na palubovke švédskeho Kristianstadu. Ešte predtým ich čaká dohrávka 8. kola Slovnaft handball extraligy proti Slovanu Modra, ktorá je na programe v sobotu 28. novembra o 18. hodine v Tatran handball aréne.
 
EL – 4.kolo: Füchse Berlín - Tatran Prešov 35:27 (18:13)
Zostava a góly Tatrana: Colodeti 1, Čupryna – Rábek 10/3, Santos 3, Fech, Krok, Rečičár, Hozman, Fižuleto 3, Michalka 2, Grzentič, Hernandez 1, Jaballah 3, Carapkin, Ben Abdallah 4.
Najviac gólov súpera: Chrintz 6, Koch a Marsenič po 5, Lindberg 5/5, 7-metrové hody: 6/5 – 5/3, vylúčenia: 6:3
Priebeh: 1:2, 5:2, 8:3, 11:5, 12:7, 14:7, 14:10, 18:12, 20:13, 23:15, 26:18, 28:20, 33:21, 33:25, 35:25.
 
Skóre zápasu otvoril z úvodného útoku po peknej kombinácii Santos. Tatran sa dostal aj do vedenia 2:1 po Rábekovej delovke, no potom už prebrali vedenie favorizovaní domáci. Tí sa troj- a následne aj štvorgólovou šnúrou dostali v 13. minúte do vedenia 9:3. Líšky aj v ďalších minútach zakončovali svoje útoky rýchlo, no najmä efektívne. Z úvodných desiatich pokusov premenili všetky, a tak bezmocného Colodetiho vymenil za stavu 10:4 v bráne Čupryna. Celkovo mali domáci v úvodnom polčase až 90-percentnú streleckú úspešnosť. Na druhej strane hájil streleckú česť Tatrana najmä Rábek, ktorý z prvých ôsmich gólov zelenobielych zaznamenal päť. V závere polčasu sa k nemu pridali aj Hernandez a Fižuleto a Tatran tromi gólmi v rade znížil zo 14:7 na 14:10 v 26. minúte. Domáci napokon na prestávku odchádzali s päťgólovým náskokom.
 
Druhý polčas navyše začali dvoma gólmi krídelníka Chrintza, čím zvýšili už na 20:13. Líšky trestali každú technickú chybu, ale aj nepresné zakončenie rýchlymi kontrami, z ktorých strieľali ľahké góly. Prvý poriadny brankársky zásah Čuprynu tak prišiel až v 38. minúte. Tatran skúšal aj obranu 1-5, ani tá však na rozbehnutých domácich nestačila. V 50. minúte tak bol náskok domácich po úspešnej Lindbergovej sedmičke už desaťgólový (31:21). Najvyšší rozdiel v skóre (33:21) z 53. minúty sa však Tatranu podarilo znížiť štvorgólovou šnúrou, ktorú vyšperkoval gól brankára Colodetiho cez celé ihrisko. Aj ten však napokon nestačil na viac ako na konečnú osemgólovú prehru, ktorú v závere aspoň vyšperkovala krásna nahadzovačka, ktorou skóre duelu uzavrel hráč, ktorý ho aj otvoril – Nuno Santos.
 
Hlasy po zápase:
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Nemám veľmi chlapcom čo vyčítať. Ukázalo sa na akej úrovni je taký tím ako Füchse Berlín. Škoda toho, že sme nemohli byť kompletní, čo by nám dávalo viac možností a chýbali nám tiež sily. Urobili sme preto aj nejaké technické chyby. A každá z nich bola potrestaná. Čo ale bola najväčšia chyba, že sme začali s prílišným rešpektom. Bolo ale aj veľa dobrých situácií, no musíme byť reálni, že ich nebol dostatok. Preto potrebujeme aj naďalej tvrdo trénovať.“
 
Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Ako sme avizovali, bol to ťažký zápas. Iný level a kategória súpera, než to s čím sa stretávame na Slovensku. Nechcem to nazvať ustráchane, ale určite s prílišným rešpektom sme nastúpili proti domácim, ktorí ukázali, že sú kvalitné mužstvo s výborným obsadením na všetkých postoch, ktoré vie, čo chce hrať a má skutočne vysokú kvalitu. To potvrdzovali počas celého zápasu. Z určitej neistoty a rešpektu plynuli aj chyby, ktoré domáci samozrejme využili. Ale za čo chcem vyzdvihnúť a pochváliť našich chlapcov je, že akokoľvek sa zápas vyvíjal zle, my sme sa nevzdávali a nechceli sme, aby nám to skóre úplne odišlo. Myslím si, že do posledných momentov sme o výsledok bojovali. Takéto zápasy sú pre veľa našich hráčov veľkou školou, ktoré nehrávajú každý deň. Verím, že každým zápasom budeme naberať takéto skúsenosti a stále lepšie budeme konkurovať aj takýmto mužstvám."
 
Oliver Rábek, ľavá spojka Tatrana (najlepší strelec zápasu): „Odohrali sme ťažký zápas. Bolo vidieť od začiatku kvalitu, s akou bezpochyby Berlín disponuje. Či je to pohybovo v obrane, alebo nábehovo. Majú kvalitných hráčov. Ale myslím si, že sme sa snažili hrať čo najlepšie. Jasné, že tam boli nejaké chyby, či už technické, alebo zbytočné straty lopty ako aj nepremenené šance, na čo som upozorňoval. No myslím si, že sme odohrali kvalitný zápas, ktorý nám veľa dal a teraz sa už musíme sústrediť na ten ďalší.“
 
Jihed Jaballah, pivot Tatrana: „Bol to ťažký zápas. Robili sme v ňom chyby, ktoré aj keď boli malé, takýto súper ich hneď všetky trestá. Dobrou stránkou je, že v zápase boli situácie, keď sme ukázali, že vieme brániť aj takýchto silných hráčov. Aj v útoku, čo sa týka samotnej koncentrácie a zakončenia, na takejto úrovni musíme hrať lepšie. Vieme, že máme nových hráčov a stále sa formujeme. Po štyroch mesiacoch práce s trénerom je vidieť určitý progres. Musíme na tejto ceste ostať a nepoľaviť v úsilí.“
 
Dávid Michalka, krídlo Tatrana: „Myslím si, že sme nastúpili s prílišným rešpektom, čo na nás bolo vidieť. V útoku sme nehrali to, čo sme si povedali a v obrane tiež boli fázy, keď systém 1-5 aj fungoval, ale bolo jednoznačne vidieť, že súper mal lepší ťah na bránu ako my. Napriek tomu sme si vypracovali šance, no kľúčom bol najmä náš prílišný rešpekt v prvom polčase.“
(11:08, I. Kriššák, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár