Hádzanári Prešova zdolali aj Bratislavu, vyhrali o 10 gólov

690x
18. November 2020
V predohrávke 10 gólová výhra nad ŠKP
Predohrávka Prešovčanom vyšla 
 
V predohrávanom stretnutí 12. kola Slovnaft handball extraligy zvíťazili hráči Tatrana Prešov nad tímom ŠKP Bratislava o 10 gólov 31:21 (19:10). Najpodstatnejšiu časť náskoku si zverenci trénera Slavka Golužu vypracovali v druhej časti prvého polčasu, v ktorého polovici ešte prehrávali. V druhom dejstve už iba potvrdili celkový triumf, pod ktorý sa ako najlepší strelec so siedmimi gólmi podpísal portugalský krídelník Nuno Santos. Úspešne mu sekundovalo druhé krídlo Dávid Michalka, ktorý zaznamenal šesť gólov.
 
Duel sa mal pôvodne hrať až 12. decembra. Tímy sa dohodli na jeho predohraní po zrušení plánovaného duelu Tatrana v Európskej lige proti rumunskému Dinamu Bukurešť. Mnohonásobný slovenský šampión pokračuje v najvyššej domácej súťaži stále bez zaváhania. Proti bratislavským policajtom to bolo jeho ôsme víťazstvo z rovnakého počtu zápasov. So stopercentnou bilanciou a ziskom 16 bodov sú zelenobieli aj naďalej na čele ligovej tabuľky so štvorbodovým odstupom od druhej Považskej Bystrice.
 
Najbližšie čaká na zverencov Slavka Golužu v sobotu 21. novembra o 18. hodine derby stretnutie na palubovke HK Košice. Následne, o týždeň 24. novembra, je plánovaný duel Európskej ligy na palubovke nemeckého Füchse Berlín. Doma sa najbližšie Tatran podľa harmonogramu prestaví v sobotu 28. novembra v stretnutí SHE proti Slovanu Modra.
 
SHE – 12.kolo: Tatran Prešov – ŠKP Bratislava 31:21 (19:10)
Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna – Rábek, Santos 7/1, Fech 1, Krok, Rečičár 3, Hozman 1, Fižuleto 1, Michalka 6, Grzentič 3, Hernandez 2, Jaballah 3, Carapkin 2, Ben Abdallah 2.
Najviac gólov súpera: Mikéci 6/2, Rešovský 5, Birdahič 4, 7-metrové hody: 2/1 – 2/2, vylúčenia: 1:2.
Priebeh: 1:0, 4:1, 6:2, 7:5, 7:8, 14:8, 17:9, 19:11, 21:12, 23:15, 24:18, 27:18, 29:21.
 
V úvode nič nenasvedčovalo tomu, žeby hostia mohli robiť favoritovi problémy. Tatran sa po šiestich minútach ujal vedenia, no v nasledujúcej desaťminútovke vypadol z tempa. Nedarilo sa zakončenie a bratislavskí policajti vyhrali tento úsek 6:1, čím otočili v polovici prvého polčasu skóre vo svoj prospech 8:7. Bolo to ale naposledy, čo boli vo vedení. Zelenobieli totiž kontrovali siedmimi gólmi v rade a desaťminútovku medzi 16. a 26. minútou vyhrali presvedčivo 10:1. Vychádzali im prechody do protiútoku, ale exkluzívna bola najmä dvojitá nahadzovačka, ktorou Grzentič pred koncom polčasu upravoval na 18:10. Do kabín išiel Tatran s deväťgólovým náskok, od dvojciferného rozdielu zachránilo hostí, už po uplynutí riadneho hracieho času, brvno po sedmičke Ben Abdallaha.
 
Tatran sa ale na desaťgólový rozdiel predsa len dostal päť minút po zmene strán po Michalkovom góle (21:11). Hostia sa však ani za takéhoto stavu nevzdávali a celý druhý polčas bojovali o čo najlepší výsledok. Po trojgólovej sérii v polovici druhého polčasu dokázali znížiť rozdiel na šesť gólov (24:18), na čo oddychovým časom reagoval domáci tréner Goluža. Odpoveďou boli tri góly jeho zverencov v rade a Tatran napokon dotiahol duel predsa len do „dvojciferného“ víťazstva, ktoré v poslednej sekunde pečatil 31. gólom Pavel Hernandez.
 
Hlasy po zápase:
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Postupne chceme nájsť stratenú formu. Nebude to ľahké. Čo je dobré, myslím si, že sme dnes prvý polčas dobre behali. Samozrejme, akonáhle začnem chlapcov striedať a rotovať, zruším tempo, ale v tomto čase sú tieto zápasy pre nás ako zlato. Veľmi ich potrebujeme. V čom ešte musíme pridať, to je agresivita a disciplína. Je ale vidno, že každý zápas lepšie beháme. Aj po zápase v Nových Zámkoch sme ešte v nedeľu trénovali, išli sa von prebehnúť, aby sa chlapcom „vrátili pľúca“. Ide to pomaly, ale taká je situácia po 20-tich dňoch v karanténe v rozbehnutej sezóne. Ale ako hovorím, daj Bože, aby sme boli najmä zdraví, forma príde. O tom som presvedčený.“
 
Nuno Santos, krídelník Tatrana: „Máme ďalšie dôležité víťazstvo. V týchto zápasoch sa musíme potupne dostávať do formy na Európske zápasy, na ktoré sa potrebujeme pripraviť. Preto aj teraz po zápase ešte beháme navyše. Odohrali sme ale dobrý zápas, s niektorými drobnými chybami. Uvedomujeme si ale, že práve tieto malé detaily budú dôležité vo veľkých zápasoch. Preto sa musíme sústrediť na ich odstraňovanie a postupne naberať formu. Aktuálne aj ja sa snažím naprávať detaily, ktoré odomňa tréner chce najmä v obrane. Ale samozrejme potešilo ma aj to, že som v zápase premenil sedem pokusov na sedem gólov, za to môžem byť na seba hrdý. Mojim cieľom je totiž vždy odovzdať sto percent a takto moja práca cez týždeň priniesla výsledky.“
 
Dávid Michalka, krídelník Tatrana: „Na začiatku sme nehrali to, čo sme chceli. Dostali sme zbytočné góly z deviatich metrov. Neboli sme v obrane takí dôrazní ako sme mali. Ale potom sme začali behať , otočili sme to a tam sa to zlomilo. Potrebujeme postupne nabrať kondíciu, dlho sme boli bez zápasov. Aj to tréningové tempo je úplne iné ako to zápasové. Cítil som to aj na sebe naposledy v zápase v Nových Zámkoch. Postupne sa nám ale darí dostávať sa späť do kondície a teraz je dôležité sa pripraviť na ťažké medzinárodné zápasy.“
(8:52, I. Kriššák, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár