Prešov porazil Šaľu rozdielom desiatich gólov

526x
14. November 2020
Víťazný návrat na palubovku 
Prešovskí hádzanári pokračujú na víťaznej vlne 
 
Hádzanári Tatrana Prešov sa do zápasového diania vrátili po vynútenej prestávke, spôsobenej povinnou karanténou, na víťaznej vlne. V dohrávanom stretnutí 7. kola Slovnaft handball extraligy uspeli na palubovke HKM Šaľa 34:24 (19:13).
 
Zelenobieli boli vo vedení prakticky počas celého stretnutia, ktoré napokon dotiahli do desaťgólového víťazstva. Najviac presných zásahov zaznamenal kubánsky legionár Pavel Hernandez, ktorý sa v zápase presadil sedemkrát.
 
Pre zverencov trénera Slavka Golužu je to šieste víťazstvo v súťaži a s plným počtom 12 bodov sú na jej čele. Pred druhou Považskou Bystricou majú dvojbodový náskok a zápas k dobru. Najbližšie sa Tatran predstaví v sobotu 14. novembra o 18. hodine na palubovke Štartu Nové Zámky. Na utorok 17. novembra je plánovaný duel 3. kola skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom majú o 20:45 hod. privítať v Tatran handball aréne rumunské Dinamo Bukurešť. Odohratie tohto zápasu je ale ohrozené, keďže na jeho uskutočnenie je potrebná výnimka pre príchod hráčov súpera na Slovensko bez potreby absolvovania povinnej desaťdňovej karantény.
 
SHE – 7.kolo: HKM Šaľa - Tatran Prešov 24:34 (13:19)
 
Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Vaško – Rábek 4/1, Santos 3, Pacecho 4, Fech, Linhares 5, Krok, Rečičár 1, Hozman 2, Michalka 2, Grzentič 2, Hernandez 7, Jaballah 4, Carapkin.
Najviac gólov súpera: Polák 8/3, Michniewicz, Magdlen, Bogár a Petro po 3, 7-metrové hody: 5/3 – 1/1, vylúčenia: 1:2.
Priebeh: 0:1, 1:3, 2:5, 4:8, 6:9, 8:14, 12:14, 13:17, 14:21, 17:25, 18:28, 21:28, 21:30, 24:30.
 
Na lavičke s trénerom Slavkom Golužom, ktorému sa skončila domáca karanténa, nastúpili hádzanári Tatrana Prešov po 22 dňoch opäť na súťažný zápas. V domácej extralige sa predstavili dokonca po dlhých 42 dňoch a v Šali napokon nadviazali na doterajšie úspešné vystúpenia. Skóre stretnutia otvoril Hernandez a Tatran si postupne za 20 minút vybojoval šesťgólový náskok (14:8). Chvíľkový výpadok v podobe technických chýb, ktorý domáci využili štyrmi gólmi v rade na stiahnutie náskoku na dva góly (14:12), zastavil oddychovým časom tréner Goluža. A tak náskok hostí napokon do konca polčasu opäť narástol na rozdiel šiestich gólov.
 
Aj po zmene strán náskok zelenobielych nenápadne narastal a v polovici druhého dejstva bol už gólový rozdiel prvýkrát dvojciferný (28:18 v 45. minúte). Domáci kontrovali trojgólovou šnúrou, ktorú si zopakovali aj za stavu 21:30 a necelých päť minút pred koncom tak prehrávali o šesť gólov. Gólmi Linharesa, Rečičára a dvoma presnými zásahmi Pacecha, ktorý desať sekúnd pred koncom pečatil konečný stav, však napokon zelenobieli predsa len dosiahli dvojciferné víťazstvo.
 
Hlasy po zápase:
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Dlho sme nehrali a preto sme čakali na tento zápas. Dôležité bolo, že sme konečne hrali. Chceli sme tiež, aby sa nikto nezranil, no hneď na začiatku mal problém s kolenom Pedro Pacecho a na konci zápasu inkasoval úder na koleno Guilherme Linhares. Zajtra tiež uvidíme aký je stav aj u Pavla Hernandeza, ktorý hlásil problém s členkom. Pomaly sa musíme vrátiť do tréningu, kde musíme robiť na detailoch. Dopustili sme sa totiž v zápase viacerých chýb, ktorých by sme sa nemali dopúšťať. Aj dnes bolo vidno, že keď sme trochu unavení, hlava nefunguje tak ako by mala a robíme chyby. Potrebujeme lepšiu disciplínu a aj napriek únave si nemôžeme dovoliť robiť takéto chyby.“
(17:06, IK, tatranpresov.sk)
Diskusia
Pridať komentár