V jednom z bardejovských meštianskych domov vzniknú nové detské jasle

3204x
11. November 2020
Komplexná obnova objektu
Jasle by sa mali nachádzať na Kláštorskej ulici 
 
V Bardejove pribudnú nové jasle. Tie by mali podľa dostupných informácií vzniknúť v jednom z meštianskych domov, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Ide konkrétne o budovu na Kláštornej ulici 16. 
 
V pláne je aj celková obnova objektu. Cieľom obnovy je predovšetkým vytvorenie detských jaslí s názvom Lienka. Odhadované financovanie podlimitnej zákazky bez použitia elektronického trhoviska je takmer 780-tisíc eur s DPH. 
 
Bardejovské občianske združenie Etro už v tejto veci zverejnilo vo Vestníku verejného obstarávania výzvu na obnovu spomínaného meštianskeho domu. Rozhodujúcim kritériom bude pravdepodobne najnižšie ponúknutá cena. Trvanie zákazky je 15 mesiacov. Projekt je financovaný z európskych zdrojov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. 
 
Strategické rozmiestnenie  
 
Ponuky môžu záujemcovia predkladať do konca novembra. Budova domu má jedno podzemné a dve nadzemné podlažia, podkrovie a sedlovú strechu. Bude rozdelená na časť určenú pre pobyt detí vo veku šesť mesiacov až tri roky a pre zázemie jaslí. Pri rekonštrukcii sa bude dbať na zachovanie a prezentáciu hodnotných konštrukcií a úprav zo skorších fáz vývoja objektu. 
 
Prvé a druhé nadzemné podlažie by malo poskytovať triedy pre deti, herňu s jedálňou, samostatnú spálňu a hygienické priestory. Na druhom podlaží plánujú vybudovať priestor izolačnej izby s umývadlom a priestor technickej miestnosti - kotolne. V podkroví meštianskeho domu vznikne priestor pre výdaj jedál so skladmi, prevádzkové zázemie pre personál a tiež priestor pre upratovačku.
(13:37, red) 
Diskusia
Pridať komentár