Správa mestských parkovísk v Prešove prejde od nového roka priamo pod mesto

606x
10. November 2020
Nový systém parkovania
Regulácia bude zavedená v dvoch zónach 
 
Správu mestských parkovísk v širšom centre Prešova bude od 1. januára 2021 zabezpečovať mesto Prešov. Zmena nastane súbežne s vytvorením dvoch zón, ktoré budú súčasťou nového systému regulovaného parkovania v meste Prešov. O jeho chod sa budú starať štyria noví zamestnanci.
 
Prevádzku parkovacích miest v centrálnej zóne Prešova momentálne zabezpečuje mestská spoločnosť Prešov Real, s.r.o. Správa mestských parkovísk však od nového roka prejde priamo pod mesto. Na mestský úrad v Prešove tento mesiac nastúpili štyria noví zamestnanci, ktorí budú zodpovední za prevádzku nového systému regulovaného parkovania.
 
Regulácia parkovania bude od januára zavedená v prvých dvoch zónach (Zóna č. 1 – súčasná centrálna mestská zóna a Zóna č. 2 – ulice, na ktorých bolo doteraz parkovanie bezplatné).
 
Noví zamestnanci budú počas novembra kompletne zaškolení na prácu so softvérom a oboznámia sa s pravidlami a fungovaním regulovaného parkovania. Neskôr budú zabezpečovať aj pravidelný servis parkovacích automatov.
 
Dvaja z nich budú mať na starosti kontakt s verejnosťou a už od decembra ich nájdete na novozriadenom pracovisku vo vestibule budovy mestského úradu na Jarkovej č. 24 v Prešove. Na tomto pracovisku si budú môcť rezidenti žijúci v lokalitách, ktorých sa dotkne regulované parkovanie, vybaviť nové parkovacie karty s platnosťou od januára 2020.
 
Dvaja pracovníci sa budú zaoberať aj pripomienkami a podnetmi od občanov, ktoré súvisia s reguláciou parkovania.
 
Informácia pre držiteľov platných parkovacích kariet
 
V zmysle Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č. 13/2019, ktoré nadobudne účinnosť od 1.1.2021, budú Parkovacie karty vydávané s platnosťou na rok (tzv. ročné parkovacie karty), platné do 31.12.2020. V prípade ak vlastníte parkovaciu kartu s platnosťou dlhšou ako do 31.12.2020, bude Vám alikvotná časť vrátená na bankový účet. Potvrdenie o vrátení sumy (dobropis), Vám bude posielaný v priebehu mesiaca december 2020.
 
V prípade ak vlastníte parkovaciu kartu SIMPLYPARK, bude možné ju používať do konca roka 2020. Vzhľadom k tomu je potrebné vyčerpať si „kredit“ na Vašej karte k dátumu 31.12.2020.
(14:45, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár