Poznáme výsledky druhého kola celoplošného testovania

1666x
09. November 2020
Ďalšie kolo je zatiaľ nejasné
Konkrétne čísla druhého kola 
 
Premiér Igor Matovič spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom zverejnili na svojej tlačovej konferencii finálne čísla druhého kola celoplošného testovania, ktoré sa tentoraz konalo vo vybraných okresoch.
 
V druhom kole sa na testovaní zúčastnilo 2 044 855 ľudí, pozitívnych bolo 13 509. Percento pozitivity je 0,66.
 
Jaroslav Naď poznamenal, že desaťtisíce testov urobil aj štát v zariadeniach pre seniorov, ktoré ostávajú stále rizikovým segmentom. Testy realizovali aj súkromné firmy či väznice.
 
Porovnanie výsledkov jednotlivých kôl 
 
Len na samotných odberových miestach v rámci 45 okresov, kde bolo testovanie počas tohto víkendu povinné, tak bolo otestovaných viac ako 1,8 milióna ľudí a počet infekčných ľudí bolo 11 477, čo predstavuje percento pozitivity 0,62. Premiér podotkol, že ide o spoločný výsledok všetkých ľudí, ktorí sa do toho zapojili.
 
Nevylúčil však pretestovanie okresov, ktoré majú vysoké čísla, krízový štáb bude takisto rokovať aj o tom, či sa bude predlžovať núdzový stav. Aktuálne sú na tom najhoršie okresy Púchov a Stará Ľubovňa. 
 
V utorok 10. novembra premiér plánuje stretnutie so zástupcami reštauračných zariadení, kaviarní, fitness centier, škôl, cirkví, ale aj divadiel. Budú spolu diskutovať o ďalšom postupe, o možných opatreniach a o budúcnosti jednotlivých prevádzok, keďže nás podľa jeho slov čaká ťažká zima.
(14:43, red) 
Diskusia
Pridať komentár