Bardejov má za sebou tretie kolo testovania

1689x
09. November 2020
Otestovali viac ako 15-tisíc ľudí
S certifikátom si možno uplatniť výnimku zo zákazu vychádzania 
 
Bardejov má za sebou tretí testovací víkend, ktorý bol takisto úspešný. V jednotlivých odberových miestach išlo všetko podľa plánu a bez akýchkoľvek komplikácií. Za sobotu (7. novembra) a nedeľu (8. novembra) otestovali spolu 15 694 ľudí, z ktorých bolo 113 pozitívnych (0,72%).
 
Samospráva Bardejova vyslovila vďaku za prejavenú trpezlivosť počas testovania, rovnako tak aj odberným tímom za ich úctyhodnú prácu. Vyzdvihla aj ich zodpovednosť a nasadenie, ktoré počas tohto víkendu opäť prejavili.
 
Druhé kolo ale prebiehalo v menšom počte okresov ako týždeň predtým. Vláda po prvom kole rozhodla, že testovanie bude prebiehať hlavne v červených okresoch, v ktorých počet pozitívne testovaných prekročil 0,7 %. Primárne sa teda testovalo v 45 okresoch, no pre záujem sa zriadili odberné miesta aj v trinástich zelených okresoch.
 
Prehľad údajov z troch testovacích víkendov v okrese i meste
 
Certifikát z testovania umožňuje uplatniť si od pondelka 9. novembra výnimku zo zákazu vychádzania platného do 14. novembra. V zelených okresoch stačí občanom certifikát z prvého kola testovania.
 
Na celkové výsledky sa ešte čaká, Minister obrany Jaroslav Naď však v nedeľu popoludní zverejnil ďalšie výsledky testovania. O 12:00 hodine v nedeľu bolo otestovaných celkovo 1 556 100 osôb, z čoho 9 783 prípadov bolo identifikovaných ako pozitívnych. Miera infekčnosti tak zatiaľ predstavuje 0,628 %.
(10:00, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár