VIDEO | Ako vyzerá online výučba na Gymnáziu Leonarda Stӧckela

2475x
06. November 2020
Dištančne a moderne
 Pozrite si videoreportáž
 
Druhá vlna koronavírusu ovplyvnila aj fungovanie gymnázia Leonarda Stӧckela v Bardejove. Škola s dlhoročnou tradíciou sa znovu pasuje s dištančnou formou výučby po svojom. Pedagógovia prepájajú klasické vyučovanie s využitím moderných výdobytkov, rozvrhy museli prejsť zmenami. Učitelia majú k dispozícii didaktickú techniku, ktorú škola doplnila o nové pomôcky.
 
„Dokupovali sme grafické tablety, ktoré sa prepoja s počítačom – učiteľ môže normálne písať, vysvetľovať, zazdieľať obrazovku a žiaci to vidia. Tieto grafické tablety idú momentálne pre učiteľov prírodovedných predmetov, ako je matematika, fyzika, chémia, časť aj pre biológov. Budeme ich dopĺňať podľa záujmu,“ uviedla riaditeľka gymnázia Alena Gombošová.
 
Každý učiteľ je v triede, má svoj priestor, kde si môže pripraviť všetko, čo k vyučovaniu potrebuje. Veľkou pomôckou je aj možnosť využitia interaktívnych tabúľ. Opätovný prechod na dištančné vyučovanie bol v druhej vlne plynulejší aj vďaka programu, ktorý ponúkol nové spôsoby využitia.
 
„Teraz sme v tom Office našli ďalšie možnosti, aplikácie a ďalšie zložky, ktoré by sme mohli využívať. Myslím si, že to bolo pre kolegov podstatne jednoduchšie,“ ozrejmila riaditeľka.
 
Škola vytvorila medzi žiakmi a učiteľmi vlastný vnútorný komunikačný systém. „Každý žiak má svoju e-mailovú adresu, má svoje cloudové úložisko, vedia komunikovať medzi sebou, ale samozrejme najdôležitejšia je komunikácia medzi učiteľmi,“ uzavrela Gombošová.
 
Vedenie školy aj napriek úradujúcej pandémii nespí, využíva tento čas aktívne. Na žiakov budú čakať zrevitalizované časti interiéru, ale aj nová telocvičňa.
(18:50, red)
Diskusia
Pridať komentár