Bardejovská nemocnica už nie je schopná prijímať ďalších pacientov s koronavírusom

3323x
05. November 2020
Nedostatok prístrojov a personálu
44 prípadov ochorenia 
 
Plniace sa kapacity lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, nedostatok personálu i prístrojov. Aj taká je bilancia aktuálnej situácie v Nemocnici s poliklinikou sv. Jakuba v Bardejove, kde sa momentálne nachádza až 44 hospitalizovaných pacientov na koronavírus.
 
Ako uviedol riaditeľ nemocnice Marián Petko, počet chorých zdravotníkov začal klesať, no nových infikovaných pacientov pribúda. Za mesiac zomrelo v tomto zariadení 19 pacientov. Kapacity na nové príjmy už prekračujú hranicu limitu, ďalších pacientov na umelú pľúcnu ventiláciu prijať nemôžu.
 
Počet pacientov, ktorí nepotrebujú umelú ventiláciu kolíše – raz majú voľné miesta, inokedy sú preplnené. Po prekročení kapacity bude musieť nemocnica podľa riaditeľa informovať operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby aj ministerstvo zdravotníctva o hospitalizácii v iných nemocniciach.
 
Situácia, ktorá sa týkala zamestnancov na PN a OČR sa mierne zlepšila, počty sa hýbu okolo 65 – 70 ľudí. Aktualizované usmernenie hlavného hygienika Jána Mikasa už umožňuje to, aby pozitívni pracovníci bez príznakov mohli pokračovať v práci. Zamestnanci bardejovskej nemocnice, ktorí sú nakazení, však väčšinou vykazujú príznaky, takže sa do práce ešte vrátiť nemôžu.
(14:13, red) 
Diskusia
Pridať komentár