VIDEO | Prvý stupeň Základnej školy na Komenského ulici opäť v normálnom režime

1015x
04. November 2020
Z dištančnej formy výučby na tú klasickú
Pozrite si videoreportáž 
 
Po dištančnej forme výučby hlásia návrat do školských lavíc aj žiaci prvého stupňa zo Základnej školy na Komenského ulici v Bardejove, ktorá tento návrh zriaďovateľa privítala. Potrebné technické vybavenie pre online hodiny nebolo u každého samozrejmosťou, realizácia vyučovania z domu bola preto náročnejšia. Tento týždeň škola dolaďuje posledné detaily a je plne pripravená na klasické vyučovanie.
 
„Po ročníkoch je upravený rozvrh, družiny tak isto, v každej triede existuje samostatné oddelenie. Otvorili sme ich len teraz a uvidíme, aký bude záujem zo strany rodičov. Tých sme vyzvali k tomu, aby deti v škole neostávali dlhšie a nezhromažďovali sa, ak to nie je nutné. Uvidíme, vyhodnotíme to v piatok,“ zhodnotil riaditeľ školy Ján Mika.
 
Žiaci prvého stupňa sú momentálne v triedach takmer v plnom počte, pedagógovia pracujú na tom, aby vyhoveli aj tým, ktorí museli ostať doma.
 
„Obišla som si všetky triedy a musím s potešením skonštatovať, že niektoré sú stopercentné. Máme veľmi málo chýbajúcich žiakov, vyslovene sú to výnimky, kde boli pozitívne prípady v rodine, takže sú v karanténe. Musím pochváliť aj jednu kolegyňu, ktorá ešte učí online – má troch chýbajúcich žiakov, ktorí sú zapojení do vyučovania prostredníctvom kamery nachádzajúcej sa v triede. Žiaci môžu byť aj takýmto spôsobom na hodine s ostatnými spolužiakmi,“ ozrejmila zástupkyňa riaditeľa školy Mária Peláková.
 
Aj keď deti čakajú jesenné prázdniny, pedagógovia budú návrat do školských lavíc zhodnocovať prostredníctvom online porady.
(18:10, red)
Diskusia
Pridať komentár