VIDEO | Do školských lavíc znovu zasadli aj žiaci ZŠ s MŠ Pod Vinbargom

1636x
04. November 2020
V Bardejove sa opäť otvorili triedy pre vyučovanie prvého stupňa
Pozrite si videoreportáž 
 
Po zasadnutí krízového štábu v Bardejove, ktoré rozhodlo o opätovnom spustení výučby pre prvý stupeň základných škôl, svoje brány opäť otvorila aj Základná škola s materskou školou Pod Vinbargom. Žiaci tak do lavíc zasadli opäť za prísneho dodržiavania hygienických opatrení.
 
„Je zavedený ranný filter, deti sa nepremiešavajú, učia sa vo svojej triede s jednou pani učiteľkou. Školské kluby sú takisto podľa tried. Ak budú v školskom klube len štyria žiaci, tak bude prevádzkovaný aj pri tomto počte, aby sme zabezpečili čo najbezpečnejšie a najzdravšie prostredie pre deti,“ uviedla riaditeľka školy Milena Kravcová.
 
Pre mnohých žiakov a rodičov je tento školský rok ďalšou výzvou a skúškou zároveň. Pedagógovia sú radi, že sa mohli opäť vrátiť k tradičnej forme výučby. Tá je potrebná najmä pri prvákoch, ktorí si vyžadujú osobitý prístup.
 
„Online vzdelávanie bolo veľmi fajn, ale aj veľmi náročné zároveň. Každý prváčik potrebuje samozrejme pomôcť, chytiť rúčku, vyžaduje si individuálne vysvetlenie aj prístup, a to cez online formu nebolo možné. Preto musím poďakovať rodičom mojich prváčikov, ktorí sa im veľmi zodpovedne snažili pomôcť,“ uzavrela učiteľka jednej z prváckych tried Renáta Kicová.
 
Vyučovanie v štandardnom režime bude aj naďalej prebiehať podľa septembrového rozvrhu. K dispozícii majú žiaci rovnako aj školskú družinu, zabezpečené je aj stravovanie.
(13:34, red)
Diskusia
Pridať komentár