Komunitná nadácia Bardejov vyhlasuje výzvu na predkladanie malých projektov v troch grantových programoch

984x
04. November 2020
Tri grantové programy
 
Správna rada Komunitnej nadácie Bardejov schválila 29. októbra 2020 nasledovné tri grantové programy zamerané na podporu komunitného života v meste so zohľadnením proti - pandemických opatrení v spoločnosti:
 
1. Čistý Bardejov – II. kolo
 
Cieľom je podpora:
  • akýchkoľvek občianskych aktivít, zameraných na skvalitnenie životného prostredia v mieste bydliska, verejných priestranstiev a v okolí objektov organizácií,
  • aktivít, aj podnikateľských, ktoré preukázateľne znížia tvorbu odpadov prostredníctvom prevencie, recyklácie a opätovného použitia.
Žiadateľ môže získať grant do výšky 600 € pričom prispieva min. 10 % priamych finančných nákladov a 20 % nefinančných nákladov z rozpočtu projektu.
 
2. Deti a mládež
 
Program je zameraný na aktívne a tvorivé využívanie voľného času detí a mládeže.
 
Podporuje inovatívne aj on-line formy aktivizácie, podnecovanie tvorivosti, prehlbovanie tolerancie, záujmu o dianie v svojej komunite a výchovy k demokratickým hodnotám.
 
Maximálna výška grantu je 450 € a vlastné vklady žiadateľa predstavujú minimálne 15 % rozpočtu projektu.
 
3. Seniori – pomoc zraniteľným skupinám
 
Cieľom programu je podpora akýchkoľvek občianskych, zdravotníckych, vzdelávacích a kultúrnych aktivít, ktoré pomáhajú k ochrane zdravia a aktívnemu starnutiu ľudí na starobnom dôchodku a ich aktívneho zapájania sa do verejného života v oblastiach, ktoré prispejú k zlepšovaniu ich duševného a fyzického zdravia, napomôžu zlepšeniu dobrých medziľudských/susedských vzťahov v rôznych častiach mesta, prispejú k medzigeneračnému dialógu v meste, odovzdávanie skúsenosti mladšej generácie, spoločné debaty s mladšou generáciou na spoločenské témy, vzájomné vzdelávanie sa a pod.).
 
Maximálna výška grantu je 350 € . Spolufinancovanie žiadateľom je minimálne vo výške 10 % rozpočtu projektu.
 
Predkladateľom projektu môžu byť:
  • Občania alebo neformálne skupiny občanov
  • Mimovládne neziskové organizácie (MNO s právnou subjektivitou), napr. občianske združenia, n.o. a pod.
  • Chránené dielne, sociálne podniky
  • Základné školy, špeciálne základné školy, stredné školy
Záujemcovia o granty z vyhlásených programov sa môžu o nich uchádzať prostredníctvom predkladania malých projektov vo všetkých troch programoch. Uzávierka predkladania projektov je 25. novembra 2020 o 16.00 hod. Podmienkou uchádzania sa o grant je konzultácia predkladaného projektu žiadateľa s pracovníkom nadácie. Doba realizácie podporených projektov je maximálne 7 mesiacov. Začiatok realizácie – od 1. decembra 2020, ukončenie realizácie projektov – najneskôr 30. júna 2021. Formulár žiadosti o grant a táto výzva sú prístupné na www.knbj.sk.
 
Žiadatelia môžu získať podrobnejšie grantové podmienky pre vyhlásené programy a konzultovať svoje zámery prostredníctvom mailovej komunikácie – knbj@bardejov.sk, alebo telefonicky na tel. čísle: 0907 972 763 v pracovných dňoch od 9.00 do 16.00 hod.
(13:13, J. Jarina, Správca Komunitnej nadácie Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár