Hráči Tatrana Prešov sú po druhom kole karantény opäť v tréningovom procese

727x
03. November 2020
Chýba tréner i dvaja hráči
Goluža pokračuje v karanténe  
 
Hádzanári Tatrana Prešov sa po absolvovaní druhej povinnej karantény, v ktorej sa ocitli po pozitívnych testoch na koronavírus, opäť vracajú k tréningovému procesu. Z kádra mnohonásobného slovenského šampióna sa doňho stále nezapojí dvojica hráčov, ktorí mali pri víkendovom pretestovaní pozitívny výsledok antigénového testu. Chýbať ale bude tiež tréner Slavko Goluža. Aj u chorvátskeho lodivoda bol totiž test pozitívny.
 
Ako v tejto súvislosti informoval generálny manažér klubu Miroslav Benický, trénera Golužu počas desaťdňovej karantény zastúpi pri vedení tréningového procesu tréner mladšieho dorastu Tatrana Prešov Marek Gernát.
 
„Tréner Goluža pokračuje po pozitívnom teste v doterajšej karanténe, v ktorej sa ocitol po viacerých pozitívnych testoch našich hráčov. V tréningovom procese ho zastúpi Marek Gernát, ktorý je držiteľom najvyššej licencie Mastercoach pre súťaže EHF a SEHA. Nechceme totiž podceniť situáciu, ak by tréner Goluža aj po desiatich dňoch bol ešte stále pozitívny a nás čakajú európske zápasy. Marek Gernát je v tomto smere licencovaný tréner, ktorý je na delegačnom zozname, takže pod jeho vedením sa mužstvo vracia do tréningu,“ informoval Benický.
 
Ďalšie zápasy 
 
V súvislosti s dvojicou pozitívne testovaných hráčov dodal, že oproti testom absolvovaným pred plánovaným výjazdom na zápas Európskej ligy so Sportingom Lisabon 23. októbra, ktoré odhalili v tíme osem pozitívnych prípadov, ide o jedného hráča, ktorý je pozitívne testovaný opakovane. Druhý prípad je nový. Duel na portugalskej pôde bol po pozitívnych testoch preložený, o jeho náhradnom termíne sa ešte len rozhodne.
 
Hádzanárov Tatrana Prešov čaká najbližšie podľa zápasového harmonogramu po pôvodne plánovanej reprezentačnej pauze, v ktorej sa ale neuskutočnia stretnutia Slovenska s Chorvátskom a Španielskom v rámci Euro Cupu, najprv v sobotu 14. novembra duel 9. kola Slovnaft handball extraligy na palubovke Nových Zámkov. Následne v utorok 17. novembra o 20.45 hod. je plánovaný zápas 3. kola Európskej ligy na domácej palubovke proti rumunskému Dinamu Bukurešť.
 
Štart nadnárodnej SEHA Gazprom ligy zatiaľ nebol definitívne potvrdený. Podľa predbežných informácií by sa ale súťaž mohla začať v okresanom zložení s ôsmimi tímami v polovici novembra.
(10:36, tatranpresov.sk, I. Kriššák) 
Diskusia
Pridať komentár