Prvý testovací víkend má Svidník úspešne za sebou

470x
02. November 2020
9 odberových miest, 55 odhalených prípadov
Primátorka vyzýva na dodržiavanie karantény 
 
Víkendový sumár celoplošného testovania na 9 odberových miestach mesta Svidník odhalil 55 nakazených občanov na COVID-19 vo Svidníku. Spolu otestovali 4172 ľudí.
 
„Ďakujem deviatim testovacím tímom z deviatich odberových miest vo Svidníku - za pracovitosť, trpezlivosť, ochotu, nadšenie - všetkým zdravotníkom, vojakom, policajtom i administrátorom. Stali sa z vás na niekoľko hodín výborné kolektívy, zohraté a schopné aj v tejto situácii mať úsmev za rúškom či neustále sa rosiacim štítom. Ďakujem za nás všetkých,“ uviedla primátorka mesta Marcela Ivančová.
 
Primátorka dodala, že pozitívny výsledok testu netreba brať ako zlyhanie. Zároveň apelovala na občanov, aby dodržiavali zásady karantény spolu so svojou rodinou a poďakovala im za zodpovednosť.
 
Testovali aj v nemocnici
 
Vo štvrtok a v piatok otestovala svidnícka nemocnica približne 1500 ľudí, dokopy s celoplošným testovaním sa dostávajú k číslu takmer 6000 - z občanov vo veku 10 - 65.
 
Poďakovanie patrí aj zamestnancom mestského úradu, ktorí za tri dni pred samotným testovaním pomohli zabezpečiť odberové miesta, oslovili dobrovoľníkov aj zdravotníkov, zabezpečili ochranné pomôcky (v čase keď ich zháňa každý - štát i 2890 iných samospráv ), informovali a zlaďovali databázy, vykonávali všetku administratívu, sledovali všetky meniace sa upozornenia či neustále dezinfikovali priestory.
 
„Samospráva - mesto Svidník - znova ukázala, že si poradí s každou výzvou - že bez nás a nášho nasadenia, poznania svojho mesta, ale aj schopnosti improvizácie by to nebola úspešná akcia. Verím, že si to vedenie štátu všimlo a bude brať obce a mestá ako rovnocenných partnerov. Aj nás, ktorí žijeme tam, kde nič nie je a možno sme pre niektorých bezvýznamní. Tak som naozaj presvedčená, že sa v oboch prípadoch mýlia. Ale hlavne zostaňme zdraví,“ uzavrela primátorka Svidníka.
(9:07, svidnik.sk) 
Diskusia
Pridať komentár