V Bardejove opäť zasadal krízový štáb, zaoberal sa víkendovým testovaním

1768x
29. Október 2020
Organizačné problémy nehlásia
Aktuálne sa pripravujú zmluvy na výkon práce dobrovoľníkov - administrátorov 
 
29. októbra predpoludním v Bardejove opätovne zasadal mestský krízový štáb, ktorý sa venoval plneniu skôr prijatých opatrení v súvislosti s pripravovaným plošným testovaním na COVID-19.
 
Ako bolo skonštatované, aj na základe skúseností, ktoré samospráva získala pri pilotnom testovaní v meste a okrese Bardejov uplynulý víkend sa dá predpokladať, že testovanie sa uskutoční bez nejakých vážnejších excesov. Či už hygienicko-epidemiologického, alebo bezpečnostného charakteru. Mesto vyvíja maximálne úsilie, aby tomu tak aj bolo.
 
 
Všetky odberné miesta sa podrobili kontrole a boli zástupcami kontrolného orgánu schválené, v súčasnosti sa pripravujú zmluvy na výkon práce dobrovoľníkov - administrátorov, ktoré by si jednotliví dobrovoľníci mali prevziať v priebehu zajtrajšieho poludnia. Odberné miesta budú pripravené začať svoju činnosť v stanovenom termíne, pri plnom personálnom zabezpečení.
 
Samospráva opäť vyzýva obyvateľov k ústretovosti, pochopeniu a trpezlivosti - aj keď realizuje všetky úkony, ktoré by mali zabezpečiť hladké a bezproblémové testovanie, veľa bude záležať aj od uvedomelosti a zodpovednosti ľudí.
 
Zároveň je presvedčená, že tak, ako mesto zvládlo pilotné testovanie pred týždňom, rovnako úspešne ho zvládne spolu so všetkými aj tentoraz. 
(12:35, Š. Hij -   vedúci Útvaru tlačového a medzinárodných vzťahov MsÚ Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár