VIDEO | Svidník realizuje rozsiahle opravy aj napriek koronakríze

860x
29. Október 2020
Rekonštrukcie komunikácií a chodníkov
 Pozrite si videoreportáž
 
Plnenie plánu rekonštrukcie komunikácií v meste Svidník napreduje aj v tomto nepriaznivom období. Už v septembri tohto roka mestské zastupiteľstvo jednohlasne schválilo finančnú výpožičku zo štátneho úveru vo výške výpadku daní. Celková suma predstavuje 260-tisíc eur, tieto prostriedky budú použité aj na opravu miestnych komunikácii a chodníkov na Ulici Tarasa Ševčenka, na Ulici generála Svobodu a na Ulici 8. Mája.
 
„Práce pozostávajú z odstránenia starého krytu a odstránenia obrubníkov. Následne sa upraví podklad, osadia sa nové obrubníky a zrealizuje sa nový asfaltový kryt,“ uviedol Viliam Staurovský z Referátu investičnej výstavby.
 
Opravu všetkých troch úsekov vyčíslili na viac ako 117-tisíc eur. Finančné prostriedky budú použité tak, aby sa pôvodne prijatý plán na rok 2020 naplnil v čo najväčšej miere. Rekonštrukcie opäť prispejú k skvalitneniu života obyvateľov mesta.
 
„Ľudia majú požiadavky, aby sme vchody pred bytovými domami, ktoré sú zo starej dlažby, už prispôsobili celkovému liatemu výzoru – aby to bolo všetko asfaltované,“ objasnil Ján Nemec z firmy JANESTAV, s.r.o.
 
Ak bude počasie priaznivé, rekonštrukčné práce by mali byť hotové okolo 20. novembra. Okrem týchto väčších úsekov sa vo Svidníku pracuje aj na vybudovaní nových parkovísk. Tých by sa mohli obyvatelia dočkať ešte koncom tohto roka.
(11:07, red)
Diskusia
Pridať komentár