VIDEO | Ako vyzerá dištančné vzdelávanie Spojenej školy na Štefánikovej ulici v Bardejove

1705x
28. Október 2020
Duálne vzdelávanie a aktívna prax
 Pozrite si videoreportáž
 
Nový školský rok v Bardejove sa opäť nesie v znamení dištančného vzdelávania. Na tento systém sa museli znova adaptovať aj pedagógovia a žiaci Spojenej školy na ulici Štefánikova 64, pre ktorých bol opätovný nábeh na túto formu už o niečo jednoduchší. Dôvodom sú skúseností z jarného obdobia.
 
„Pedagógovia vykonávajú dištančnú formu v priestoroch školy, využívajú jej materiálno-technické zabezpečenie, takisto pripojenie na školský internet, využívajú aj školské počítače. Samozrejme, to všetko s obmedzenou koncentráciou ľudí. Sú samostatne v triedach a kabinetoch a veľmi si túto formu pochvaľujú,“ uviedla riaditeľka školy Eva Kurnátová.
 
Škola disponuje širšou sieťou odborov, v tejto situácii však nie je možné vykonávať prax vo všetkých z nich. Praktická forma vyučovania sa bude v niektorých prípadoch presúvať na vhodnejšie obdobie.
 
„Potom je skupina odborov, a to je duálne vzdelávanie, kde žiaci pracujú u zamestnávateľov. V tejto chvíli táto dištančná forma beží,“ doplnila Kurnátová.
 
Pri duálnej forme všetko závisí od aktuálnej pandemickej situácie konkrétneho zamestnávateľa. Pri skupinách dvojročných a trojročných odborov, ktoré tvoria hlavne marginalizované skupiny, sa momentálne hľadá náhradná alternatíva. Za náročnejšiu časť dištančného vzdelávania považuje riaditeľka školy najmä zodpovedný prístup jednotlivcov.
 
„Najťažšie je, aby všetci zainteresovaní prijali zodpovedný prístup k tomuto obdobiu, k tejto vážnej situácii. Toto považujem za také najťažšie úskalie,“ uzavrela Kurnátová.
(14:30, red)
Diskusia
Pridať komentár