VIDEO | Vo Svidníku majú situáciu s koronavírusom pod kontrolou

1653x
27. Október 2020
K zatváraniu materských a základných škôl pristupujú selektívne
Pozrite si videoreportáž 
 
Vedenie mesta Svidník veľmi pozorne sleduje vývoj situácie spojenej s koronavírusom. Prírastky infikovaných sa hýbu okolo dvadsať prípadov denne, samospráva v tejto súvislosti nasadzuje potrebné opatrenia. K zatváraniu materských škôl a prvého stupňa základných škôl sa snaží pristupovať selektívne.
 
„Veľmi opatrne pristupujeme k zatváraniu, pretože vieme, že to môže spôsobiť problémy aj rodičom detí, ktorí sú v tých školách, ale na druhej strane musíme chrániť aj zdravie a bezpečnosť našich občanov. Preto, ak je treba, tak naozaj zatvárame,“ uviedla primátorka mesta Marcela Ivančová.
 
Triedy, ktoré ostali otvorené, fungujú v súlade s platnými epidemiologickými nariadeniami.
 
„Máme urobený individuálny rozpis na obedy a snažíme sa nemiešať triedy, ako je to v opatrení. Telocvičňa nefunguje vôbec, odborné učebne takisto. Žiaci sa na skupiny nedelia, takže pracujeme v takejto obmedzenej prevádzke. Dá sa to zvládnuť, ale je to pre niektorých fyzicky aj psychicky náročné,“ doplnila zástupkyňa riaditeľky ZŠ na Komenského ulici Andrea Kuzmová.
 
Ďalšie opatrenia, ktoré mesto prijalo, sa veľmi nelíšia od tých v prvej vlne pandémie.
 
„Hneď sme zrušili všetky hromadné podujatia, pretože to je závažné riziko šírenia vírusu. Pristupujeme znova k dezinfekcii verejných priestorov, kontajnerov, dotykových plôch v meste,“ dodala primátorka.
 
Svidník v tomto ohľade robí pre obyvateľov podrobnú informačnú kampaň, mesto je v neustálom kontakte s krízovým štábom a krízovými zložkami. Zároveň v tomto období vyzýva občanov, aby využívali predovšetkým elektronickú a telefonickú komunikáciu s mestským úradom.
 
„Chcem poďakovať všetkým občanom a návštevníkom Svidníka za to, že sa snažia a dodržiavajú tie opatrenia tak, ako sa má. Toto je asi jediná cesta, ako vyviaznuť z tejto situácie v zdraví,“ uzavrela Ivančová.
(16:59, red)
Diskusia
Pridať komentár