VIDEO | Testovanie v Bardejove dopadlo nad očakávania

2499x
26. Október 2020
Bilancia pilotnej testovacej fázy
 Pozrite si videoreportáž
 
Okres Bardejov má za sebou ďalšiu úspešne zvládnutú výzvu. Zatiaľ čo celé Slovensko s napätím sledovalo, ako dopadne pilotná fáza testovania na nový koronavírus, Bardejovský a Oravský okres podstupovali organizačne jednu z najväčších operácií na území krajiny. Piatkové problémy s chýbajúcimi certifikátmi ostali rýchlo zabudnuté, ďalší priebeh testovania išiel podľa plánu – dokonca s rekordnou účasťou.
 
„V utorok bolo ešte zasadnutie krízového štábu, po tých dvoch dňoch sme dali do pohybu všetky silové zložky – zdravotníkov, civilný sektor, dobrovoľníkov, hasičov, záchranárov. Je to niečo fantastické, pre mňa veľmi silná emócia,“ podotkol prednosta Okresného úradu v Bardejove Ján Paľa.
 
Zástupcovia pilotného okresu v Bardejove sa k tejto situácii postavili zodpovedne aj napriek tomu, že na celkové logistické zabezpečenie testovania ostal len veľmi krátky čas.
 
„Musím povedať, že som veľmi spokojný a milo prekvapený našimi ľuďmi, ktorí zabezpečili, na základe ústnych pokynov – žiadnych písomných metodických pokynov všetky veci,“ uviedol viceprimátor mesta Bardejov Vladimír Savčinský.
 
Súčinnosť a pomocnú ruku poskytla nielen samospráva Bardejova, ale aj starostovia okolitých obcí.
 
„Samospráva opäť potvrdila to, že je v kritických časoch pripravená pomôcť nám všetkým a za to sa jej chcem veľmi pekne poďakovať. Som hrdý na to, že žijem v tomto regióne, kde sú ľudia slušní, empatickí, trpezliví, zodpovední,“ doplnil Paľa.
 
V Bardejove bolo k dispozícii 14 odberových miest, v obciach zas 87. Výsledky za tri dni v okrese odhalili celkovo 1569 infekčných ľudí.
(16:00, red)
Diskusia
Pridať komentár