VIDEO | Úspešná rekonštrukcia svidníckeho cintorína

1245x
26. Október 2020
Rozsiahle opravy chodníkov i rozšírené hrobové miesta
 Pozrite si videoreportáž
 
Život vo Svidníku sa aj napriek aktuálnej pandemickej situácii nezastavil úplne. Na hlavnom cintoríne sa realizujú rekonštrukčné práce, ktoré prispejú k budovaniu dôstojnejšieho pietneho miesta. Komplexná rekonštrukcia začala už vlani, kedy došlo k rozšíreniu hrobových miest, ale i osvetlenia. Pribudli aj nové lavičky, vo vrchnej časti plánujú vysadiť okrasné čerešne.
 
„Tento rok sme pristúpili k rekonštrukcii hlavných asfaltových plôch, to znamená, že stará asfaltová plocha bola vybratá, plochy boli zhutnené. Následne prišla penetrácia a vrchný asfaltový koberec. Plocha, ktorú stihneme do Sviatku všetkých svätých, predstavuje zhruba 750 m2,“ uviedol Lukáš Dubec - riaditeľ Technických služieb Svidník.
 
Tento rok budú sviatky kvôli koronavírusu iné aj na cintoríne vo Svidníku
 
Zrekonštruovaného cintorína by sa obyvatelia mesta mohli dočkať ešte pred blížiacimi sa sviatkami. Počas tohto obdobia zvykne byť na cintorínoch zvýšená koncentrácia ľudí, mesto však tentoraz apeluje na zodpovednosť občanov vzhľadom na nepriaznivý vývoj ochorenia COVID-19.
 
„Samotný Sviatok všetkých svätých je veľmi špecifický tým, že je mimoriadne hĺbavým sviatkom, je trošku iný ako všetky ostatné. Ľudia až veľmi osobne vnímajú prísť práve v tento jeden deň k svojim blízkym a pospomínať si na nich na tomto mieste,“ podotkla Kristína Tchirová z Oddelenia marketingu a komunikácie mesta Svidník.
 
Do úvahy však treba brať skutočnosť, že návšteva cintorína sa nenachádza medzi výnimkami zo zákazu vychádzania. Vzdať spomienku zosnulým budeme môcť tento rok len zo svojich príbytkov.
(15:56, red)
Diskusia
Pridať komentár