Primátor Hanuščak: Prvý deň sme zvládli excelentne

1692x
24. Október 2020
Vyhlásenie primátora Bardejova
Boris Hanuščak 
 
Vážení spoluobčania, milí Bardejovčania, máme za sebou prvý deň testovania v našom meste. Aj napriek prvotným problémom, aj napriek čakaniu na otvorenie odberných miest, nedostatku či absencii certifikátov a zdravotníckeho personálu si dovolím tvrdiť, že sme ho zvládli excelentne.
 
Chcem sa preto poďakovať predovšetkým občanom Bardejova za ich ohľaduplnosť a rozvážnosť: aj napriek dlhému čakaniu v radoch, zime a chladnému počasiu ste prejavili obdivuhodnú trpezlivosť – veľmi pekne Vám všetkým ďakujem!
 
Poďakovanie patrí najmä zamestnancom regionálneho úradu verejného zdravotníctva, ktorí sú viac ako pol roka v plnom 24 hodín trvajúcom nasadení, za pochodu riešia podstatné problémy súvisiace s pandémiou, sú „v prvej línii“ - bez ich aktívnej účasti by celý projekt testovania nezaznamenal takú nekonfliktnosť.
 
 
Veľké poďakovanie patrí príslušníkom Armády Slovenskej republiky, zdravotníckemu personálu, ktorý operuje či už v nemocnici, alebo v zariadeniach sociálnych služieb, dobrovoľníkom, príslušníkom Policajného a Hasičského a záchranného zboru, Mestskej polícii, riaditeľom a zamestnancom všetkých základných škôl a všetkých mestských organizácii, ktorí zabezpečujú priebeh a technické zázemie samotného testovania, od navážania materiálu zo štvrtka na piatok v nočných hodinách, až po jeho zabezpečenie, vrátane riešenia priebežných problémov od piatka do nedele.
 
Permanentné zasadnutia krízového štábu, neustály telefonický kontakt, monitorovanie situácie, prijímanie rozhodných a potrebných rozhodnutí, stála komunikácia zabezpečili, že najmä počas včerajšieho prvého dňa testovania sa podarilo vyriešiť všetky sporné otázky, a Bardejov a jeho obyvatelia si zasluhujú absolutórium, uznanie, rešpekt a obdiv!
 
 
Nebyť príslušníkov mestskej polície, mestského podniku BAPOS, spoločnosti Ekobard, Bardejovskej televízie a ďalších mestských spoločností, bez osobnej zaangažovanosti riaditeľov škôl a štatutárov inštitúcií, v objektoch ktorých sa testovanie realizuje by sme to nezvládli. Vám všetkým, ktorí ste sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tom, že prvý deň testovania v Bardejove má visačku najvyššej kvality úprimne a z celého srdca ďakujem!
(14:07, MUDr. Boris Hanuščak, primátor Bardejova)
Diskusia
Pridať komentár