VIDEO | Pilotná fáza testovania Bardejovčanov je v plnom prúde

1558x
23. Október 2020
Ľudí osobne testoval aj minister zdravotníctva
Pozrite si videoreportáž 
 
Prvý deň pilotného testovania v Bardejove je v plnom prúde. Bardejovčania stáli v radoch už od rána, problémy s meškajúcimi certifikátmi boli v priebehu dopoludnia vyriešené. Samospráva sa musela ešte popasovať s niektorými detailmi, ako bola napríklad otázka osvetlenia stanov vo večerných hodinách.
 
„Dnes sme úspešne otvorili 182 odberových miest, dve zostali uzatvorené minimálne dočasne do zabezpečenia zdravotného personálu,“ uviedol Mário Pažický z Nadrezortného komunikačného centra.
 
K vzájomnej pomoci podnietil občanov aj Minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý dokonca osobne otestoval niektorých občanov v jednom z obvodov.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
„Prišiel som aj s takým jedným príkladom – je to Slovák a pán doktor – volá sa Synak. Už 20 rokov pracuje v Rakúsku. Je to dôchodca a rozhodol sa, že príde na Slovensku pomôcť v tejto situácii. To je možno taká výzva. Aj dnes Ministerstvo zdravotníctva dáva výzvu pre všetkých Slovákov, ktorí aj pracujú v zahraničí, aby prišli v tejto situácii pomôcť Slovenskej republike,“ poznamenal minister zdravotníctva Marek Krajčí.
 
Mesto sa snažilo expresne splniť všetky stanovené požiadavky a bolo maximálne súčinné pri plnení nariadení.
 
„Všetky veci sa ešte teraz robia a začínam byť mierny optimista, že aj napriek tým prvotným problémom, ktoré tu vznikli, celá akcia dopadne dobre“, objasnil viceprimátor mesta Vladimír Savčinský.
 
Ako to vyzeralo dnes ráno v Bardejove si môžete pozrieť v tejto videoreportáži 
 
Niektoré obce v okrese zverejňujú priebežné výsledky, z ktorých je zatiaľ väčšina testovaných negatívna. O konečných číslach je však nateraz ťažko hovoriť.
 
„My sme testovali Košický maratón, testovali sme tri hodiny. Prvé dve a trištvrte hodiny nebol nikto pozitívny a potom boli dvaja z dvesto, čiže uvidíme, ako to bude vyzerať,“ uzavrel infektológ Pavol Jarčuška.
 
Testovanie v Bardejove bude pokračovať až do nedele.
(15:58, red)
Diskusia
Pridať komentár