Bardejovčania na testovanie čakajú v dlhých radoch, záujem je vysoký

2275x
23. Október 2020
Na niektorých miestach chýbali potrebné certifikáty
 Videoreportáž
 
V Bardejove odštartovala pilotná fáza celoplošného testovania. Odbery prebiehajú celkovo na štrnástich miestach, samospráva dolaďovala posledné detaily už od skorého rána. V niektorých obvodoch sa však testovanie nezačalo podľa plánovaného časového harmonogramu.
 
„Testovať sa začalo s 15 minútovým oneskorením, ale tu testovanie už prebieha. Z niektorých stredísk mám informácie, že im chýbali certifikáty, takže pravdepodobne sa tam ešte netestuje, alebo sa už začalo. Neviem, je to trochu chaotická situácia, u nás fungujeme,“ uviedol riaditeľ ZŠ Komenského Ján Mika.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
Vďaka priaznivému počasiu sa piatkové odbery môžu realizovať v exteriéri, jednotlivé miesta však majú pripravenú aj záložnú alternatívu.
 
„Odberové miesto bude zvonku, aj administratíva prebiehať vonku, ľudia sa zapíšu, predložia občiansky preukaz a cez okienko im bude odobratá vzorka – ster,“ povedala riaditeľka ZŠ s MŠ Pod Vinbargom Milena Kravcová.
 
Na výsledok si ľudia počkajú vonku. Ten bude občanom odovzdaný spolu s prideleným číslom. Vedúci epidemiológov v Bardejove vníma túto pilotnú testovaciu fázu ako dobrý a potrebný krok.
 
„Dá sa povedať, že máme explozívnu epidémiu, každý deň nám pribúda niekoľko desiatok, dokonca viac ako sto nových prípadov. To znamená, aby sme mohli objektivizovať, aká je skutočná situácia, tak si myslím, že to má význam,“ uzavrel vedúci oddelenia epidemiológie RÚVZ Július Zbyňovský.
(10:14, red) 
Diskusia
Pridať komentár