VIDEO | Nejasná budúcnosť bardejovských vianočných podujatí

1287x
22. Október 2020
Prežijeme tohtoročné sviatky inak?
 Pozrite si videoreportáž
 
So zhoršujúcou sa situáciou spojenou s koronavírusom sa črtá otázka, ako budú vyzerať tohtoročné vianočné podujatia v jednotlivých mestách. Na najnovšie opatrenia týkajúce sa hromadných podujatí už stihla zareagovať aj Bratislava – svoje tohtoročné vianočné trhy zrušila. Čaká podobný scenár aj Bardejov?
 
„Máme v zásobníku aj vianočné trhy, aj podujatia, ktoré budú organizované mestom – či už prostredníctvom Oddelenia kultúry, alebo Poľsko-slovenského domu, avšak neviem vám v tejto chvíli povedať, či budú aj realizovateľné a zrealizované,“ ozrejmil Štefan Hij – vedúci referátu tlačového odboru a medzinárodných vzťahov MsÚ v Bardejove.
 
Tento rok si Bardejov pripomína viacero významných výročí. Či už je to dvesto rokov od narodenia skladateľa a rodáka Bélu Kélera, alebo dvadsiate výročie od zápisu mesta do zoznamu Unesco. Pri tejto príležitosti mala mestská samospráva pripravených viacero podujatí, ktoré však museli byť zrušené
 
. „Všetci dúfame, že opatrenia sa budú postupne zmäkčovať tak, ako bude ustupovať vírus, ale nepredpokladám, že nájdete teraz na území Slovenska človeka, ktorý by vedel povedať, čo bude v decembri,“ podotkol Hij.
 
O všetkých akciách a podujatiach, ktoré sa v Bardejove budú konať, vás budeme informovať na našom webe alebo youtube kanáli.
(18:23, red)
Diskusia
Pridať komentár