VIDEO | Cestný úsek Kapušany – Demjata – Raslavice je úspešne zrekonštruovaný

1822x
20. Október 2020
Dobrá správa pre motoristov
Pozrite si videoreportáž 
 
Prešovský samosprávny kraj a Správa a údržba ciest oficiálne odovzdali do užívania ďalšie časti ciest. Kapušany – Demjata – Raslavice sú tak už tretím zmodernizovaným cestným úsekom v rámci projektu „Modernizácia cestnej infraštruktúry v PSK“. Samotná rekonštrukcia trvala 14 mesiacov.
 
„Tento úsek pozostáva vlastne z dvoch úsekov – projekčne bol riešený ako úsek Kapušany a Kapušany – Raslavice. Projektovali to dve spoločnosti – firma Dopravoprojekt a firma ISPO s.r.o., inžinierske stavby,“ ozrejmil riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Marcel Horváth.
 
Na frekventovanej ceste pribudol nový asfalt, obnovilo sa vodorovné a zvislé dopravné značenie. Modernizáciou prešli aj mostné objekty a priepusty. Celková investícia bola viac ako 4 milióny eur.
 
„Mňa teší, že tento 6,5 kilometrový úsek sa dočkal svojej rekonštrukcie, bolo to naozaj už bytostne dôležité. Máme tu 11 priepustov, 6 mostov, dôležitý bol aj tento oporný múr, keďže z jednej strany tam dochádzalo k zosuvu,“ uviedol predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Kraj na tejto ceste plánuje dokončiť ešte jeden strategický úsek.
 
„Zostal nám už iba úsek medzi Kapušanmi a Fuliankou, ktorý sa momentálne projekčne rieši,“ uzavrel Horváth.
 
Zrekonštruovaný cestný úsek je dôležitý aj z hľadiska cestovného ruchu, prispeje aj k zvýšeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
 
S rekonštrukčnými prácami medzi Kapušanami a Fuliankou sa počíta na jar budúceho roku po zimnej údržbe. Ide zhruba o kilometrový úsek cesty aj s kruhovým objazdom, ktorý sa napojí na obchvat Kapušian. Na jar budúceho roku by mali práce z Demjaty pokračovať až do obce Raslavice, kde sa preinvestuje viac ako tri milióny eur. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa. 
(14:32, red)
Diskusia
Pridať komentár