Bardejov nezaháľa ani počas pandémie, na stole má ďalšie projekty

848x
20. Október 2020
Kvalitnejšie životné prostredie
Nové zelené parkoviská a vegetačné strechy  
 
Ani v čase zúriacej pandemickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 samospráva Bardejova „neskladá zbrane“, ale pripravuje a z časti aj implementuje do reality projekty zamerané na skvalitnenie životného prostredia v meste.
 
Za všetky spomeňme aspoň niektoré z nich. Projekt prvej etapy vybudovania zeleného parkoviska na ul. Družstevnej a vybudovanie vegetačnej strechy na telocvični pri športovej hale (požadovaná výška dotácie vyše 391 tisíc eur), v druhej etape pokračovanie v budovaní zeleného parkoviska a vybudovanie vegetačnej strechy na ZŠ Vinbarg, pavilón B (požadovaná dotácia takmer 280 tisíc eur).
 
Do reality je implementované aj vybudovanie zelených parkovísk na uliciach Sázavského a Wolkerovej, súbežne s tým realizácia vegetačných striech na administratívnej budove športovej haly a šatniach v objekte ZŠ B. Krpelca (požadovaná dotácia 333 tisíc, respektíve 229 tisíc eur).
 
Zelené strechy budú nielen znižovať negatívne následky zmeny klímy hlavne v horúcich mesiacoch, ale aj skrášlia Bardejov počas celého roka. Nie je to len o úspešnosti samosprávy v jej úsilí o čerpanie mimorozpočtových zdrojov.
 
Je to v prvom rade o bytostnom záujme samosprávy hľadať a nachádzať také riešenia, ktoré výrazne prispievajú k udržateľnosti vysokého životného štandardu obyvateľov a návštevníkov mesta, k vytváraniu ekologického povedomia ľudí a k šetrnému vzťahu k životnému prostrediu.
 
A ak sa v spoločnosti čoraz častejšie spomína téma „zelených“ riešení, toto je dôkaz, že samospráva Bardejova postupuje a realizuje svoje projekty rozmyslene a koncepčne.
(14:24, FB: Mesto Bardejov - oficiálna stránka)
Diskusia
Pridať komentár