Vo Svidníku rekonštruujú chodníky na cintoríne

549x
19. Október 2020
Dôstojnejšie sviatočné obdobie
Opravia celý hlavný chodník i bočné chodníky 
 
V týchto jesenných dňoch prebieha rekonštrukcia chodníkov na cintoríne pri Dome smútku vo Svidníku. Plocha cca 730 metrov štvorcových bude do konca októbra s novým asfaltovým povrchom.
 
Čas blížiaceho sa sviatku Všetkých svätých je vo Svidníku rušnejší. Pracuje sa na oprave chodníkov, tak aby bolo sviatočné obdobie na tomto cintoríne dôstojnejšie. Postupne prebieha vyberanie starého asfaltu a následne pokládka nového.
 
V pláne je opraviť celý stredový hlavný chodník, ktorý ide k centrálnemu krížu a tiež bočné kratšie chodníky. Práce vykonávajú Technické služby mesta Svidník v celkovom náklade cca 17-tisíc eur. Tempo prác úzko súvisí s počasím, ale odhadovaný termín ukončenia je v poslednom októbrovom týždni.
 
Svidnícky cintorín bol uvedený do prevádzky v roku 1982. Umiestnený je na severozápadnom okraji mesta a na pochovávanie sa využívala parcela s výmerou 6 000 metrov štvorcových, kde je zhruba 2 500 hrobov. Takto pred rokom sa rozširoval cintorín o plochu 1 850 metrov štvorcových, čiže 209 hrobových miest. Cintorín bol spolu s rozšírením aj osvetlený, čo výrazne dopomohlo ku skvalitneniu služieb poskytovaných na tomto mieste.
(17:12, K. Tchirová)
Diskusia
Pridať komentár